Makan maggie?

Assalamualaikum bunda sekalian... Saya nak tanya, boleh ke makan maggie time awal pregnant? Sebab saya teringin nak makan maggie ayam ? sebab kwn kwn saya cakap makan maggie tak elok..

9 Balas

Mkn tuk ilang rs ngidam blh je..tp jgn selalu... Klu nk mkn mggi kne msk btl2 bkn curah air pns..letak sayur2 bwg ke n etc... Memula air pertm maggi tu lepas kembangkn mggi buang air trsebut.. sbb yg tu blh sbbkn kita dpt pnykit sbb mcm ada lilin ke apa ntah ritu pnh bc dkt de satu artikle tu... Leps dh buang air first tu br leh msk mggi mcm biasa... Anyway take cRe mommies

maggie mmg tak elok..awal preggie ni byk kena jaga sbb bby baru nk jadi janin..apa yg kita makan,itu la kejadiam diam.kesian dia kalau kita bg makanan x sihat..tp kalau x boleh tahan sgt,makan la..tp jgn semangkuk tu pulak sis makan.haha..buat rase dah laa..

5y ago

Hehehehe. Okay terima kasih 😊

Mkn Maggie mmg tak elok, masa pregnant atau bkn pregnant. Mcm sy terpaksa mkn Maggie sbb pergi oversea. Masa tu 7weeks, Mknan halal & murah ssh nk cari. Jawapannya maggi je la.. Alhamdulillah, kandungan sihat. Skrg dah 36 weeks.

Mmg xelok mkn klaw sesah maggie tu ari² @ kerap... Jgnkn kte yg prgnt nie nk mkn xelok..org yg sehat pn x digalakn mkn maggie... Maggie tu antara mknn yg xsehat tu sis..

sy dr mula prgnnt smpai now 18 week nk mkn magie je .. tp sy limitkn 1 hari 1 kali shja .. sblm prgnnt xda plak nt magie kari ..dh prgnnt ni tba2 plang bmnt magie kari

5y ago

Saya mengidam maggie ayam. Kat rumah mmg ada maggie, nak masak takut... Telan air liur je lah 😂😂

boleh makan.. tapi janganlah setiap hari .. sy pun ada ambik maggie sebab teringin tapi kawal kuantiti ..

5y ago

sy pernah ambil masa awal pregnant sebab teringin punya pasal..nak maggie jugak .tengah malam sy masak maggie. lepas makan terasa nikmat dia .hahaha.. lepas tu tak teringin dah sebab dah dapat makan ..

bole je mkn...tp kalu bole share dgn org... at least dpt la rasanya....dpt hilangkn craving tu...

5y ago

betul tu... kalu dpt share dgn suami sikit... tp kalu suami taknak just masak separuh je maggie tu dan sedikit je perencahnya...

Boleh mkn sbln skali je sbb maggi tu x berkhasiat, x mngandung pn x elok mkn..

5y ago

Okay awak. Terima kasih 😊

boleh. niat yg baik2 je

5y ago

sama sama 😊