Maggie bole x makan time pregnant

Saya pregnant 10week skrg ni dan rasa teringin sgt2 nak makan maggie. Bole ke makan maggie dalam usia kndungan masih kecik? Nak makan takut

23 Balas

Ye, saya makan sis. Masa 3 bulan pertama mak bising tak boleh makan, tapi disebabkan morning sickness yang sangat teruk, saya takda selera makan langsung hanya selera maggie je time tu. Tutup mata, mohon doa banyak2 setiap kali makan tak jadi apa2. Alhamdulillah sekarang dah 6 bulan baru scan details naby dalam keadaan okay. Bagi saya, sis nak makan untuk lepaskan keinginan boleh tapi kalau banyak better dont 🙂

sy pregy start 4 week smpai 4 bulan, hari2 makan ramen, ramen je yg sy blh makan, makanan lain semua akan muntah dan loya... so pg ptg sy mkn ramen kuning tu... alhamdulillah... sy n bby sihat je..:😊😊😊

better jangan makan.. megi makanan tak berkhasiat.. dia diperbuat dr lilin dan mempunyai garam yang sangat tinggi.. kita takut ibu2 dapat darah tinggi je ..

Saya masa awal2 preggy takut makan Maggie😁 tapi bila masuk 2 trimester je baru berani makan itu pun mesti direbus 2kali and masak letak banyak sayur

Mkn lah sikit...tp pastikan lepas rebus mee maggie tu, buang dulu air tu dan didihkan air yg baru...sbb air yg pertama td ada lilin drpd maggie tu..

Boleh tp x elok. Mkn skit ok. Byk akan ada kesan sampingan. Sbb ajinamoto kan.. Mkn lah sekadar utk melepaskan kempunan/ngidam je sis.

Takde kajian yg betul2 mengatakan makan itu tak blh makan ini tak blh time pregy...semua blh makan... takyah percaya mitos

sy makan je sis. tp sesenduk dua je utk lepaskan rasa gian😂. time2 preggy ni sedap betul rasa meggi tu.

Kalau teringin sgt2 boleh je makan.. Makan sikit la untuk lps kempunan tu.. Hihi..

Sy 1st trim x blh mkn.. Muntah n cirit... Masuk 2nd dah blh mkn mcm biasa...