1st time pregnant

assalamualaikum blh sy tahu kebiasaan rasa baby bergerak dalam brp minggu. sy risau jugak lah ni dh 19weeks tp sy xde rase ape mornings sickness pun xde.. sy mcm biase je buat keja nak rase die bergerak x dpt pun

12 Balas

Bersyukur sis takde morning sickness.. Dulu sy sbelum pregnant, sokmo dok harap ada morning sickness baru lah feel mcm pregnant.. Tapi bila dah rasa morning sickness tu mcm mana, aduhai seksa gila.. 😭😭😭 dah empat bulan baru hilang morning sickness..

3y ago

Kan . Dlu nk sngt rasa . Nah allah dh bg . Lembik . Apa pun tk boleh masuk . Semua keluar blik . Bau yg dlu kita suka pun jadi loya sngt kalau bau skrng 🤧🤧.

Memang ada wanita hamil tak ada alahan, sis. Bab tendangan bayi tu, biasanya 20 minggu baru rasa "lebih sikit". Kalau sis risau, cuba consult dgn doctor terus, ataupun lihat tanda-tanda ini: https://my.theasianparent.com/tanda-janin-tidak-berkembang

5y ago

thanks sis for information igt nak pg klinik lah this week last check bln 4 aritu doktor kate baby ok... ni igt nak follow up jugak tgk mcmane keadaan baby kan lps puasa...

Mcm sy sis.sy xde alahan dh masuk 7 bln.baby gerak samar2 masa belasan minggu.masuk puluh minggu,amboii gerakkan dia😂😁 in shaa allah selagi scan xde kate ape2. Jgn stress ye sis

Sy pun 1st time... sy dpt rasa baby brgerak 22week😊.... alahan apa pun xad..tp selagi checkup semua ok. insyaallah baby ok2 je.

Anak sulung biasenye lmbt tp sy mse 18w dh rasa bby gerak slow2..ada yg 23w bru rasa..jgn risau sis..sy pn xde alahan pape..

no worries lah.. kulit puan tebal tu yg x ase sgt.. saya pun kulit tebal lambat ase betul2 gerak.. dia bergantung pd kulit jge

5y ago

tulah tu pun mungkin gak kan sbb rase kulit tebal... anyway thanks

Nk masuk 21 weeks baru sy dpt rasa baby gerak tp itu pun light sgt, kkdg x dpt rasa pun.

Tahniah sis, sy masuk 5 bln baru rasa baby movement tu pon slow je sb die kecik lg

5y ago

tulah ni dh 5, bln belum ade rase ape kan risau gak igt pg klinik check lah nnti thanks dis

Takpa, tunggu lagi dalam 20 minggu lebih, memang kadang lambat sikit rasa

Anak sulung biasanya lambat. Apa apa refer dr/nurse ye