Due 19/9/2022

Assalamualaikum. Ada mommy² due 19/9 yg dah bersalin ke? Hari ni 5/9 genap 38w kan. Dah x sabar nak jumpa baby nih 😍. Semoga urusan bersalin kita nanti dipermudahkan, bersalin normal tanpa jahit dan koyakan inshaa Allah dgn izin Allah Aamiin 🤲❤️

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

20/9. Belum ada tnda2 lagi.. Bby syok lgi duk dlm perut mama. Tgh wak sesi pujuk memujuk😂😂😂 btw ni sec prngnt. Yg first 37weeks dh brslin. Yg ni belum ada tnda2 lagi yg ada mucus phtu berak smooth je. Contration biase2 je.

7mo ago

Itulah tu. Jgn overdue sdh. Tkut... . Insyaallah moga dpmudhkm urussn kita ibu2 ya.

Waalaikumusalam, saya due date 16/9, klau blm ada tanda² bersalin 15/9 kena serah diri kat hospital sbb GDM on diet control.. Moga urusan kita smua utk bersalin dilancarkan & dipermudah oleh-Nya.. Aamiin..

7mo ago

inshaa Allah. aamiin 🤲. mudah mudahan ya awk ☺️

16/9 skrg 38w 3d , baby tkmau keluar lagi 😭 first baby exsitend je ni bila la nak turun tanda mcm” dah buat berjalan sana sinii senamann semua haha baby lagi active ada lah 🤣

7mo ago

Sama . Due 16/9 . Baby masih aktif xnk keluar lagi 😅

sama la ni. hehe tggu tnda . dua dua ank sy lahir ikut due . harap no 3 ni pun jgn lebih trikh . insyaAllah . jln dh tak larat . kena pgng bwh je 🤭

7mo ago

dr gtau boy, inshaa Allah kalau ada rezeki boy la 🤭. itulah, jgn kata yuran sekolah, barang baby skrg pon mhl yakmat. nak jimat cermat kena beli kat shopee.

due 22/9. kena serah diri 21/9 sebab gdm on diet. harap baby beri kerjasama la keluar sebelum due. sebab 2anak dah merasa induce ubat dan induce belon.

7mo ago

sama la sy, yg sulong induce ubt 2x. yg kedua induce drip. yg ketiga ni harap x sempat induce la.

Sy dh selamat bersalin pada 31hb..baby merdeka..skrg dlm berpantang..semoga semua selamat melahirkn dan dipermudahkan sgla urusan kalian kelak..

7mo ago

wahhh beruntungnya 😍. tahniah, selamat berpantang ☺️. terima kasih doanya, inshaa Allah aamiin 🤲❤️.

kita sama. first baby dulu 37weeks dh keluar. yang second ni pulak tertunggu² bila la nak keluar. perut dh berat ni, susah nak berjalan. 🥺

7mo ago

tabah la kita mak² menunggu kelahiran ank tersayang 😌

Sy pun 19/9. Dah buat segala yg exercise utk baby keluar. Tapi baby syok sangat dalam perut. Dah pujuk baby berkali kali. Sama jeee 🥲

7mo ago

sama la. jadi sakit lain pulak ada la. sakit urat satu bdn, nak bgn dari tmpt tido ya Allah sakit ya amt 😖.

sy pon due 19/9 tp msih blm ad tanda2 lgi.. cume bby kerap mengeras jek skrg dgn bg contraction false jek..🤭🤭

7mo ago

a'ah sama, asyik dok mengeras je. kencing pon dah jadi kerap sgt. baru je keluar toilet dah nak kencing lg 😅.

Sya 18/9 bby kurng gerak dah.. Yg sllu pun mengeras je.. Buatkan sya rsau jugak kalau kurng bergerak ni

7mo ago

a'ah betul, baby dah kurang gerak. tapi kalau usik dia, dia gerak je.