UBAT ZINCOFER

Assalamualaikum... Ad x yg mkn ubat zincofer... N die rs mual, loya2 nk muntah..... Normal ke rs mcm tu selepas mkn?

13 Balas

Wslm..normal..wktu 1st pregnant dlu..mkn sblm tido..pejam macamana pon tetap akan bangun muntah..xde rezeki bby smpai 20w je..kalini..2nd pregnancy..nurse offer zincofer sy bgtau mslh muntah2 tu..ok je dia bg obimin

Sy smpi tahap gastrik mkn ubat ni. Non stop muntah. Mggu dpn check up nk mntk tukar ubat. Sementara ni sy mkn folic acid je.

Wsalam.. Sy dlu mkn zincofer.. Pning2 then pitam.. Gitau doc, doc tkr pd iberet.. Tp kne bli sndri dkt farmasi

Sy terus tukar kepada Iberet. Tp kena beli sendiri di farmasi. Mmg asyik muntah je dgn Zincofer.

Minta tukar ubat sis.. Sy hari tu pun mcm tu tpi doc tukar ubat skg makan obimin okey sudah

Normal untuk sy. Sekitar dalam 2 jam selepas mkn mmg akan loya2, pening dan muntah kadang2.

Normal sis,,sy pun doktr bg zincofer jgk,, Tp sy tukar mkn mlm je,baru x muntah 😂

Sy bese lps telan zincofer trs mkn asam masin ckt xbgi munth...berkesan wt cmtu

yep. normal. sy telan die dgn air sunquick.. 😅

normal... try mkn sblm tidur 😀