Ubat zincofer

Hai semua.. Sy nak tanya lepas sy makan ubat zincofer, sy jadi mual&muntah.. Maknanya ubat tuh x sesuai dgn sy ker mcm mana?? Sebelum ni sy mkn ubat 3 jenis tuh ok je..

8 Balas

zincofer ada kandungan iron yg tinggi jadi mmg boleh menyebabkan mual muntah. kena cuba makan dgn minuman yg masam. kalau tak tahan asyik kerap muntah bila makan boleh minta tukar ubat

makan sebelum naik katil tido 😃 .. sy pun dulu makan waktu pagi terasa sakit kepala mual .. lepas baca tips dkt app ni , sy try fllow makan sebelum tido .. alhamdulillah ok ..

saya Pon mual Dan muntah bila makan zincofer after that saya cuba telan dengan air sunquick or air masam masam baru okay.. so nurse Pon takjadi nak tukarkan ubat haha

Saya sebelum ni makan pagi rasa mual dan pening. Nurse sarankan makan waktu malam sebelum tidur. Alhamdulillah okay semua

Sy tukar waktu makan. Biasanya sy ambik waktu pagi then sy tukar makan ubat zincofer tu sblum nak tidur.

1y ago

kalau ok makan 3 ubat biasa tu , dan ubat tambah darah biasa tu teruskan saja . jangan tukar pergi zincofer . sy pun tak sesuai makan ubat zincofer dan iberet . terus muntah .

sy mkn ubt dua jam selepas mkn mlm , lps mkn ubt terus tido ,dlu sy mkn waktu pagi selalu mual n pening

Ye tak sesuai. G kk balik, mintak nurse tukar dgn ubat lain. Sy sblm ni pun mcm tu

Tukar pergi maltofer harap ok