Minum susu

Assalammualaikum.. sya nak tanya, nurse nasihatkan saya untk minum susu 2-3 gelas sehari.. bila tanya nurse susu ap yg bagus.. dia kata ikut tekak mana yg boleh terima sbb dia takut susu yg dia suggest sya x boleh terima.. masalahye skrg, sya x boleh telan susu mengandung.. kalau sya minum susu tepung biasa mcm omega tu ok k x ya?

31 Balas

Assalamualaikum sis,susu omega better awk baca di kotak die sebab untuk ibu mengandung tak bole.. macam saya pun sama tak bole minum susu direct sebab mcm nak loya jadi saya buat 3scoop susu Similac mix 1 sudu horlick.. Alhamdulillah bole minum macam biasa dan tak ade rasa nak loya pape..in sha allah semoga bermanfaat pada para ibu di luar sana,semoga kalian dan saya sehat kesihatan badan dan juga kandungan🤲🏻🤱🏼🤰🏼👶🏻😇🌈 aamiin yrb.

5y ago

Owwwhh.. baru saya tau omega x sesuai.. 😅.. sebelom ni sya dah try gak bncuh susu tu dengan milo.. x boleh terima gak sbb mcm ad bau..

sy minum wildan susu kambing, susu2 ibu mengandung yg ada kat pasaran tu mmg xboleh nak telan.. alhamdulillah susu wildan ok pula. ada flavor vanilla and coklat, dua2 saya minum. dari preggy anak 1st, alhamdulillah demam kuning dia rendah je bacaan, seminggu dah elok, syukur sgt sbb sy darah o mmg confirm anak kena kuning slalunya. skrg preggy 2nd baby pun teruskan minum wildan jgk.

susu HL bagus ada byk keperluan vitamin utk ibu mengandung 👍🏼 sedap ambik yg coklat atau strawbery kalau yg asli takot xleh nk telan..😁 tp kalau minum susu tu bykan minum air masak tau kalau ada kencing manis

Saya mmg susu ibu telan akan muntah ap2 jenis susu tepung so sbb sy mmg ad gdm pakar pemknan sarankan kalau nak minum susu hl berperisa kena ambil half cawan je..sehari dua kali..lagipun dlm susu hl ad asid folic..

minum susu yg sis bleh minum je. x semestinya waktu mengandung kne minum susu ibu mengandung. klu gdm x digalakkan mnum susu ibu mengandung sbb manis. mnum susu yg biase sis beli dan mnum.

Waalaikumsalam...boleh je sis...as long as awak minum susu...sebab utk pertumbuhan tulang baby juga..baby akan serap kalsium dalam badan kita... Sy pon just minum susu fernleaf je...

5y ago

Ye sis...yg biasa je...kdg2 kalau sy teringin sy minum susu farm fresh yg low fat tutup biru 2 sebab sy ada gdm time pregnant ney,,, doktor pon suggest gak minum susu 2... Fernleaf sesuai minum sebab xde gula tambahan...so okey je...

Saya mnum susu dutch lady je. Beli 2-3 bundle yg kotak kecil. Sehari minum sekotak sebelum tido. Hehe senang. Boleh bwk ke mana2. X risau rosak.

Sy minum je susu tepung biase yg jual kt psar raya tu. Sy xminom susu ngndung pon. Memne susu okeyy je. Amik yg full cream.

Saya boleh telan susu farm fresh je. Yang susu kurma tu. Bagus sbb x ada gula tambahan. Elok untuk tambahan susu badan juga

5y ago

Oh yeke. Sebab sy jenis tekak tak boleh masuk susu tepung 😂 ni pun awal pregnancy paksa minum susu juga. Yg lepas susu farm fresh ni je. Sampai sekarang teruskan minum

Sy minum susu fernleaf, susu dutchlady kotak tu.. Sis trial & error dulu, ada org tekak x boleh terima susu tertentu