Check UPT positif . Check UPT lg sekali terus negative

Assalammualaikum . Sy ingin bertanya . Harap ibu2 sudi menjawab . Hari yg sepatut sy dtg period tp tak dtg dia cuma keluar mcm sporting je . Lepas beberapa hari sporting tu hilang mcm abis period laaa mcm tu . Lepas dr tu sy rasa tak sedap badan sakit pinggang pening loya . Sy cuba buat ujian UPT naik double tp tak terang bukan samar2 . Lepas dr tu sy ada check UPT lg tp terus negetive . Sy ambk keputusan untk pergi check dokter . Lepas scan dokter ckp sy ada 2 kemungkinan . Sama ada baby masih kecik atau sy mengandung luar rahim . Hmmmmm sy takut sngt . Hati tak keruan . Ada sesiapa yang mcm sy ?

4 Balas

awak sama mcm sy skrg ni. sy kena warded..sy cek upt positif..ade bleeding skit mcm sporting terus kena tahan..doc cek upt pun still positif tp bila scan tak nampak apa2..doc kata mungkin terlalu awal atau luar rahim..skrg doc bt beta hcg setiap 48jam..

3y ago

mslh sis sma cm sy..ada kluar darah ..cek upt positif tp bla scan rahim xnmpk apa..tp nmpk ada something dkt tube blh kiri...doc suspect ectopic...tp esk cek lg pkar skira nya xda kntung kt rahim..kne cucuk ubat bgi bnde tu gugur sndri n beta hcg turun bacaan nye ..

wsalm , mungkin baby masih kecil and tak nampak ,nak cakap lebih-lebih pun sy pun xtw sbb sy tgh pregnant anak first,apa2 pun smoga dipermudahkan urusan 😊

3y ago

Aamiin . Insya’Allah . Rasa takut kena ada tp jgn smpai stress tau . Pape pn awak take care and jaga makan je okey

sis bli clear blue dgital..yg tu sng dtct sis preg or x..jns upt cm2 siap bg thu bpe weeks kte preg

cek pakai clear blue