Belum 'bersama'

Assalammualaikum semua. Saya telah bernikah pada pertengahan Disember 2019. Hingga kini kami masih 'belum bersama' secara sempurna. Pernah cuba 2 kali tapi gagal. Pertama gagal kerana suami pancut awal diluar, percubaan kali kedua gagal kerana kedua2 belum bersedia hinggakan saya tidak rasa rangsangan dan tidak 'basah'. Soalan saya: Boleh Tolong bantu saya mengenai masalah ini? Adakah saya masih dara? Memandangkan kedua2 percubaan tiada darah/tembusan ke dalam Faraj. Perkara ni mengganggu emosi saya dan saya amat sedih dengan masalah ini. Mohon jasa baik untuk bantu masalah saya. Terima kasih. May Allah bless u, readers.

16 Balas

Waalaikumusalam.. Maaf sis kalau komen saya agak melampau atau agak kasar.. Saya pernah baca dalam FB.. Kisah lelaki india kawin dgn perempuan umur belasan. Family yang aturkan. Kisah dia, suami dia tak boleh nak masukkan zakar dalam faraj isteri dia. Dan bila masuk kan je isteri dia sakit tak boleh nak terima. Takde laluan.. Jadi suami dia hantar balik isteri dia ke rumah ibu bapa dia. So, dipendekkan cerita. Ibu ayah isteri dia bawak anak dia pegi hospital untuk check.. So bila check, doktor kata faraj isteri pendek.. saya tak sure about ni.. Bila baca post sis, sy jadi teringat apa yg saya ada baca dalam FB.. Lepas buat operation.. Baru isteri dia boleh bersama dgn suami dia.. Dan baru isteri dia hamil.. Sorryy sgt2 sis.. Bukan nak downkan sis.. Sis boleh rujuk doktor untuk masalah ini.. Cuba refer.. InsyaAllah ada jalan..

Saya awal perkahwinan juga begitu . Bulan 9 saya kahwin , bulan 9- awal 10 memang tiada darah yang keluar (melainkan period) . Saya malu , suami pula risau saya sakit saat itu . Tapi lama lama kelamaan menjadi lebih selesa . Suami beli pelincir Durex 2in1 , lepastu baru agak selesa dan suami dapat masukkan sepenuhnya , ketika itu juga dara baru pecah . Sebelum guna pelincir saya agak meraung kesakitan . Bulan 11 ditakdirkan oleh Allah SWT , saya hamil . Sekarang saya dah pregnant 4 bulan . Bagi saya , sama sama perlu memainkan peranan penting . Kena warmup dulu , lelaki cepat klimaks berbanding wanita . Macam saya 1-2 juga , suami mula mula dulu 5 minit je . Sekarang alhamdulillah suami dah mampu bertahan hingga 40 minit . Soal rezeki anak jangan lah risau . Allah SWT akan hadirkan tepat pada masanya . Inshaa Allah .

4y ago

Allahu. Itu la, Suami risau saya sakit. Dpt masuk takat kepala je.. Bila masuk takat itu saja, sy bersyukur. Sy harap kelak kami akan menjalani hubungan kelamin normal seperti biasa. Kadang saya risau sbb 'tak menjadi'. Sy takut ada silap/kelemahan dari saya hingga jadi mcm tu. Sebarang tips/sharing dari sis sy ucapkan jutaan terima kasih. Tahniah atas rezeki yang diperoleh. 😊😊

Gunakan pelincir sis. Lebih mudah. Cari di Watson, OneMove namanya. Better. Saya waktu usaha nak pregnant mmg almost every day pakai tu. Kadang kita taksempat basah, suami dah nak settle. So, sama sama cari penyelesaian. Suami puan ni, saya boleh cakap dia nervous atau tercepat klimaks. Puan kena sama sama tenangkan dia. Tengok je filem2 yang bersesuain kalau segan nak tanya orang.. Kalau suami punya zakar dah pernah masuk ke dalam lubang vagina Puan, dah semestinya tak dara dah. Selamat dah. Hehe. Puan jgn risau. Galilah ilmu. InshaAllah.

4y ago

Cari pelincir mesra alam dengan alat sulit. Mcm yg saya suggest tu ok sangat. Kadang kita kurang foreplay jadi vagina kering sakit bila bersama. Bagi saya, tak effects InshaAllah. Saya Alhamdulillah.. Rezeki dpt pregnant even selalu guna pelincir.

Saya pun perlukan penerangan. Suami tak boleh nak masuk habis.. dapat masuk takay kepala je. Saya taktahan sakit jadinya sedikit2 jee dapat. Yang penting, saya dah pregnant. Darah pun tiada. Sebab pncut dalam tak sedalam nya la kan, mungkin di hujung. Cuma saya tinggikan punggung selepas selesai. Alhamdulillah berkesan untuk pregnant. Concern saya, adakah tahap tu je saya boleh terima? Bagaimana nak kasi lepas masuk semua...hmm

4y ago

Boleh guna pelincir sis, mcm durex tu. Sbb bila kering mmg sakit sangat2. Sy pon sama masa mula2 kawen, dgn perasaan takut , sakit mmg susah, smpai nangis, lama jugak nk boleh berjaya full penetration. Sy n suami decide beli durex, alhamdulillah berjaya, sbb kurang sakit dan lebih selesa.

Dara ni sis tak semestinya ada darah.. Sstgh org xbrlaku pndarahan pn. Pdehal dy dara je.. Kdg2 jdi darah ni juga sbb tekanan sbb trlalu paksa zakar masuk.. Jdi kita pnya tu ad sedikit trluka dan boleh mmbuatkn rasa pedih dan sakit.. Suruh suami main dgn jari dulu sis. Msuk dgn jari bagi lama skit pn xpe. Dan bsah snng juga msuk. Moga manfaat.. Doa moga dpermudahkan. Jgn stress2 first time mmg gtue 😇

4y ago

Terima kasih banyak atas perkongsian yang diberikan

Sye rasa puncanya satu maybe suami sis x berapa pandai foreplay. Bila nak bersama jgn terus terjah. Lelaki kene bnyak main peranan. Foreplay ni mcm2. Bole hug and kiss dlu, buat "ringan2" bila da sama basah senang suami sis nak masukkan. Dan sis pun takkan rasa sakit. Klau mcm sye, suami biasa akan bagi sye klimaks dlu smpai basah lencun bru dia masukkan. 😂

4y ago

Utk basah lencun perlu ambil masa ya sis? Ada masa sy tak ada rasa ghairah pun bila suami foreplay. 😟

Selagi tkde darah tu, u still 'dara'. I pun kawin disember 2019 i faham perasaan you. Sb i pn ambil masa sebulan baru 'pecah dara'. Selepas 2mggu, i terus pregnant. Alhamdulillah 'melekat'. Nasihat i based on my pengalaman; you byk berdoa wktu nk 'bersama' tu. Jgn cpt stress n give up. In sha Allah, dipermudahkan. Niat yg baik, Allah permudahkan. Trust me sistur ❤

4y ago

Alhmdulillah. Terima kasih banyak sis. Your tough makes me feel wanna hug u. Sy tak ada sape utk luah bab2 ni., malu waima pada ibu atau kakak sndiri. Alhmdulillah dan Tahniah atas pemberian rezeki Allah utk sis sekeluarga. Doakan saya juga dikurniakan zuriat ya sis. Doakan masalah saya selesai. Any tips, mohon share utk kebaikan ya sis.

Hi awak. Saya rasa dia bukan takde nafsu nak ajak awak bersama. Maybe dia takut awak sakit lagi teruk jadi dia pun takut nak ajak awak bersama. Sebab awak sendiri cakap dia klimaks awal memula tu kan. Rilex, banyakkan ringan2 sampai turn on, baru cuba balik. Awal tu mmg sakit tapi lama2 okay je sebab dah ada laluan. Moga dipermudahkan😇

Sis kena minta suami foreplay Dengan pussy cik dulu. Pastikan kebersihan pussy cik Adalah Pada Tahap tinggi. Sis pun kena puaskan nafsu suami cik dengan kulum 🍌 nya. Mulakan Dengan begitu Sebelum teruskan dengan hayunan. Jangan stress, gelabah. Kalau sukar Juga, tengok filem lucah Yang kamu berdua Suka Dan Mulakan aktiviti Anda dari situ.

4y ago

Ni mesti lelaki punya komen 😂😂

Each other kena pakai main peranan..mcm sy mmg lambat nk klimaks..kadang berjam2..suami pula cepat..so kedua nya kena main peranan...xboleh main terjah jer..biasa pmpuan perlukan warm up dlu sebelum nk dibantai...😅😅...kalau sy selagi sy xklimaks .suami xkan stop ...nikmati Dan hayati lh bersama...semoga berjaya sis...

4y ago

Aduh sis jgn la komen open sgt.klau yea pun hide profile sbb sy perasan dlm apps nie ad org buat plepas nafsu dh..tny soalan pelik2 ( bkn yg nie la)...mnakutkn apps nie bla soaln trlalu open..komen pn open sgt