masih belum 'bersama'

Assalammualaikum semua. Saya telah bernikah pada pertengahan Disember 2019. Hingga kini kami masih 'belum bersama' secara sempurna. Pernah cuba 2 kali tapi gagal. Pertama gagal kerana suami pancut awal diluar, percubaan kali kedua gagal kerana kedua2 belum bersedia hinggakan saya tidak rasa rangsangan dan tidak 'basah'. Soalan saya: Boleh Tolong bantu saya mengenai masalah ini? Adakah saya masih dara? Memandangkan kedua2 percubaan tiada darah/tembusan ke dalam Faraj. Perkara ni mengganggu emosi saya dan saya amat sedih dengan masalah ini. Mohon jasa baik untuk bantu masalah saya. Terima kasih. May Allah bless u, readers.

10 Balas

Waalaikummussalam..selamat pengantin baru ye sis🥰🥰..hehe ape2 pun mgkin masih segan antara pasangan memasing..tp ape2 pn kena pandai foreplay sikit sbelum bersama..mksud sy..mesra2 geli2 dulu ke dgn husband..cr suasana yg betul time nk bersama..pastikan dua2 x letih time tu..sbb myb xde mood kalau letih tu..so susah nk rangsang..lps tu kalau boleh try tgok wktu subur sis tu time bila..biasanya tengah time nak peak waktu subur tu kdg2 kite as woman akn ade feeling basah2 or lekit sikit di area faraj..time cmtu biasanye mcm ok sikit la nk bersama..in shaa Allah nasihat sama suami sis agr sama2 lakukan ni utk ibadah dan nk dptkan zuriat..good luck sis🥰

4y ago

Sama2 sis..aamiin2 ya rabbal alamiin..in shaa Allah semoga kite sama2 dlm redho Allah selalu😊 terima kasih juga atas doa sis🤗🥰

kalau baca pertanyaan awk ni , yg pertama dikata suami pancut luar, bg saya tu dikira dah bersama. 2 2 kena ada rangsangan, awk beli la baju tido seksi2.. goda2 suami.. dia kan suami awk.. tak perlu malu..pasang lampu malap2 @ tutup lampu nanti otomatik terjadi. hehe. masih mood honeymoon kan..

Awk boleh cuba buat yg ringan2 dulu bg panas badan org kata....bab dara tu xsahih pulak sebab saya sendiri pon bila brsama dgn suami prtma kali smpai la skrg tak penah kluar darah 😅

4y ago

Betul2...sy ni xdela arif tapi rasanya bila awk dh buat macam tu dh kira brsetubuh lgpon awk pnh kata masa prtama kali brsama suami awk pncut luar kan ? Mksdnya pnh brsama dh tu cuma lps ni kalau boleh awk slowtalk dgn dia untk dptkn “waktu brsama” yg lebih baik dr sblm ni dan masing2 pon puas dgn happy...normal tu awk kadang mood psgn ni xmenentu ada yg puas awl ada yg tibe2 xrasa nk brsama pape pon panas badan dulu kiss2 dulu 😊

X sume org pcah dara ad darah..(base y sy pnah dgr cte la)...sis slow talk la dgn hsbnd.. baru lg..mgkn X reti lg cara brsama tu... explore lebih ckit ye...hv gud time...☺️☺️

4y ago

Terima kasih banyak saudari

Mcm sy dlu jgk😂 sy dlu dua2 takut nk buat, smpai husben nk g tnye org aka kwn dia🤦🏻‍♀️😂 tp dlm mse yg sme still mncuba

4y ago

Yaaa tahap takut dan risau dia tu buat sy pelik mulanya. Tp bila beberapa kali mencuba, baru tau part dimana semasa dia nak 'masukkan' tu mmg dia risau/takut sbb sy tidak basah dan lubang masih tutup katanya..😅

sy ambik masa seminggu sis 😂bnyk kali cuba xboleh ..last2 beli pelincir 🤭

4y ago

Mungkin kami masih baru (sebulan setengah), tp iannya buatkan saya risau kerana cubaan2 yang dilakukan gagal utk menembusi. Iannya membuatkan emosi sy terganggu dan sakit dibgian vagina. Terima kasih atas perkongsian sis. Semoga sis dkurniakan rezeki yg luas.

knp sis perlu risau sis xbasah.. xfhm kt situ haha.. air suami je yg pnting

4y ago

oh dsebabkn mslh plincir ke? mslh tu kna open ngan suami.. bila xde ransangan, xde kuar air.. mmg sakit klu kering.. cuba suruh suami belai2 kita dulu ..

ni mcm dah tnye dlm random talk. ke pervert je ni nak org respon basah2?

4y ago

Oh tidak, bukan bertujuan sebegitu rupa. Maaf, sebenarnya saya baru disini (menerusi saluran Apps). Semasa pemilihan categori, sy pilih both.. Random n mom. Mngkin kedua2 kategori boleh membantu masalah dan berkongsi ilmu untuk kearah kebaikan. Bukan sekadar 'basah2'.

Kenapa dara yg perlu dirisaukan🤔🤔

4y ago

Ohh, maksudnya awak nak tau yg perbuatan tu dah dikira berada dlm keadaan berjunub ke tak ? Dlm islam, kalau zakar suami dah terkena kemaluan isteri (bhgian lubang), dah dikira junub. Kene mandi wajib, walaupun zakar tak masuk dlm faraj. Saya baca dlm buku fiqh perkahwinan, bab bersetubuh ☺

Klu xde darah rsenye masih dara

4y ago

Dara tu kn senipis kulit bawang je . Ada yg dilahirkan tanpa dara . So sometimes x semestinya klau x da darah means dh x de dara . Ada orang kuat sukan pn bleh pecah dara dia tanpa disentuh lelaki . Ada juga yg masih dara x pnh disentuh lelaki tetapi sudah tiada darah dara tu . Bleh buat research di internet dan tanya pada mana2 doctor