TEGUR TAPI ULANGI

Assalammualaikum . Saya cuma nk share story . Saya stay dgn mil . And dia suka sgt suap ank saya makanan yg bby tk boleh makan . Ank saya dah 9bulan hari ni . Everyday saya study bab makanan ank , saya msakkan yg berkhasiat , ikut step by step . Lagi2 anak saya bru discharge kes jantung berlubang & anemia . Drah dia still kena jaga sebb selalu drop thats why saya slalu nasihat org lain jgn bg ank saya mkn . But mil saya ni tk mkn saman . Smua benda dia nk suap . Dia kata "sikit je" . Oneday , dia bagi tepung talam . Seblum ni dia bg , sy da nasihat jgan bg sebb lepas dia bg tu ank smbelit . Bru ni dia bg yg pulut bwah tepung tu pulak . Masatu saya sibuk masak didapur dia bg ank mkn pulut tu . And bila ditanya dia kata "bagi sikit je nk rasa , sebb ank tgok je" . Saya ckp tkbole bg dia yg tu seblum ni pun da smbelit . Esok tu , saya wsap dia sebb dia kelua keje . Saya bgtau baik2 ank saya berak berketul2 , lpastu trus cirit bnyak kli ulang alik tandas . Kentut je nangis . Saya nasihat baik2 saya kata ank baru je sihat sebb tu saya jaga bab mkanan dia sebb bila dia sakit , saya sorang yg jaga . Dia terasa n ckp mcm2 . Suami saya tahu , dah bergaduh . Dgn adk bradik smua masuk cmpur sbb mk dia bgtau . Saya cuma tegur tknak dia ulang lagi . Salah saya ke ? Ank saya meragam dri lahir smpai 7bulan . Skang 9bulan . 2bulan je saya betul2 dpat rehat sikit . Dia meragam teruk hari2 . Bila org buat mcmni smpai ank saya sakit takkan saya nk diam pulak ? 😪

10 Balas

mungkin boleh minta bantuan suami utk nasihatkan mil. mmg mencabar ye.