Biskut ni sedap

Bagi new mom tak tw nk bg anak makan apa ms snacking time blh try beli ni...esp pd ank yg baru nk tumbuh gg ke..gatal gusi .nnti dia gigit biskut ni smbil makan..pun bgus...asalnya ada dpt stok hamper milna ms expo event then bila ank dh umur 7-8 bulan sy try bg..bila tgk dia mula tak nk mkn buahan kita bg dan mula mcm slow mkn bubur .dia tukar selera makan ..atau ms tu gusi dh mula gatal bg je dia mkn ni .nnti dia gigit2 isap2 biskut ni...dlm ms yg sm nnti dia kenyang..very recomended 👍🏻 atau nk bncuh buat cair mcm bubur pun blh bncuh dgn susu bdn...mcm sy dlu susu bdn byk simpn dlm fridge sy letak dkt biskut keras ni bg lembut bncuh mcm bubur bg ank mkn..seronok tgk dia makan berselera... Dia blh bg makan mcmtu shj atau bncuh dgn susu pun ok... Kalau g travel pun bgus bwk ni bg bby makan❤️smntra kita siapkan bubur tuk mkn tghhri ms travel..jd ank xdela berlapar tggu kita siapkan makanan dia..

5 Balas

anak saye tk suke biskut ni..tk tahu kenape.. anak saye tk makan makanan manis pn jadi picky eater... awal2 dia makan dulu saye kasi dia makan ikut dlm buku check up nye tu..masuk 1 tahun lebih dia dh mule tk nk makan.. sekarang umur nye dh nk masuk 3 tahun hanye makan makanan yg betul2 kene dengan selera dia je.. pening kadang2 nk kasi makan.. dia lebih suke biskut2,pizza & roti2 macam tu.. masih lagi minum susu.. susu ade 2 jenis.. susu fm dngn susu coklat...

biskut ni kandungan gula tinggi dan sgt manis. mmg la bby suka makan. tp bby risiko picky eater. nak mkn manis je taknak yg lain.

1y ago

ye betul. sgt manis. sy sendiri rasa pon xboleh tahan. sebaiknya buat biskut homemade/kalau nk beli cri yg organic. bila banding biskut organic dgn yg ni,ketara sgt beza. ptut la baby suka.. untuk first time mom sebaiknya follow group HBFM kt fb. ada kongsi2 resepi trmasuk biskut bby

mcm farley kan.pn srdap jg

👌🏽

👌