hai ibu ibu nak mnta pendapat skit blh☺️

Ank sy 8 bulan dia susah nk mkn skrng bg bubur nasi dia tak nk..tp klu bg nestum dia mkn .tp sy tk nk ajr dia mkn nestum..mnta pendapat smu cra nk bg ank mkn.ni anak pertama sy.

4 Balas

ank sy masuk 8 bulan pun xsuka bubur even dh cmpur dgn sayur and protein. dia lebih suka nasi lembik. kdg pagi sy buatkan pankek oat+pisang/kurma. bru dia nak mkn. 8 bulan dh boleh dh mkn tumis2. guna unsalted butter. dh boleh pelbagaikan lauk dia. cuma pastikan xde gula,garam or msg.

mungkin dia nak makan something yang keras sikit sis. apa kata nasi lembik lenyek2 je dengan penapis.. jangan blend dah. letak serbuk ayam baby ke, then add on sayur yang di lenyek2 juga

try campur bubur dgn protein & sayuran..sesekali bagi puree buah utk snack time..kadang-kadang kena byk kali try & error.. selera anak2 berbeza

mgkin sbb nestum cair kot sis sbb tu baby suke. sis boleh try bubur cmpur serbuk ikan bilis.