hai.. ank sy dh nk masuk 2 tahun... ada cara mcm mne nk cerai susu bdn tak ? ank selalu melekat je.. kdg2 nk buat keje pun payah.. plus dia suka isap

jari and gentel puting ...??rutin ni mmg bole bg dia tenang senyap sbb dia kuat jerit... mohon ibu2 yg berpengalaman bg tips..

3 Balas

Saya letak minyak kapak. Tiap kali dia minta sy letak minyak kapak. Seminggu saja dia berhenti dah susu badan. Sy offer dia pn dia taknak dah. Pedas katanya 😄 Tapi hati kena kental la. Skg saya bg anak minum susu dalam gelas saja sebab anak xpandai susu botol. Fernleaf calciyum perisa coklat. Harap membantu 😊

4y ago

Dia takkan isap sebab pedas..kadang hidu bau saja pun dia tahu pedas 😂 puan jangan letak banyak..sikit saja asal ada rasa pedas..susu pun tak rasa pedas..rasa sejuk2 saja kena minyak kapak..saya haritu saya lalukan jari saja di atas bukaan botol minyak kapak tu..lepastu letak dihujung2 puting saja..😂

sy sapu asam jawa. 2 kali rasa terus ank x nak dah. ckp kt die susu masam. dah basi. xleh minum

Try bg puting

4y ago

Sme sme 😊