TEGUR TAPI ULANGI

Assalammualaikum . Saya cuma nk share story . Saya stay dgn mil . And dia suka sgt suap ank saya makanan yg bby tk boleh makan . Ank saya dah 9bulan hari ni . Everyday saya study bab makanan ank , saya msakkan yg berkhasiat , ikut step by step . Lagi2 anak saya bru discharge kes jantung berlubang & anemia . Drah dia still kena jaga sebb selalu drop thats why saya slalu nasihat org lain jgn bg ank saya mkn . But mil saya ni tk mkn saman . Smua benda dia nk suap . Dia kata "sikit je" . Oneday , dia bagi tepung talam . Seblum ni dia bg , sy da nasihat jgan bg sebb lepas dia bg tu ank smbelit . Bru ni dia bg yg pulut bwah tepung tu pulak . Masatu saya sibuk masak didapur dia bg ank mkn pulut tu . And bila ditanya dia kata "bagi sikit je nk rasa , sebb ank tgok je" . Saya ckp tkbole bg dia yg tu seblum ni pun da smbelit . Esok tu , saya wsap dia sebb dia kelua keje . Saya bgtau baik2 ank saya berak berketul2 , lpastu trus cirit bnyak kli ulang alik tandas . Kentut je nangis . Saya nasihat baik2 saya kata ank baru je sihat sebb tu saya jaga bab mkanan dia sebb bila dia sakit , saya sorang yg jaga . Dia terasa n ckp mcm2 . Suami saya tahu , dah bergaduh . Dgn adk bradik smua masuk cmpur sbb mk dia bgtau . Saya cuma tegur tknak dia ulang lagi . Salah saya ke ? Ank saya meragam dri lahir smpai 7bulan . Skang 9bulan . 2bulan je saya betul2 dpat rehat sikit . Dia meragam teruk hari2 . Bila org buat mcmni smpai ank saya sakit takkan saya nk diam pulak ? 😪

10 Balas

bagi la warning kalau pape jadi kepada anak mmg lapor polis terus. (membahayakan kanak2 sebab mmg ada medical history kan) zaman sekarang kecuaian ibu bapa sampai anak mati boleh masuk penjara. (maksud saya beritahu la zaman sekarang boleh jadi kes polis) jadi jaga2 semua. Ada parent hantar anak klinik, anak lebam jatuh pun ada doktor report abuse dan lepas tu jadi kes polissss ohhhhh