Barang Baby

Assalammualaikum hai Mommies.. Siapa kat sini due bln 9 dah siap semua barang2 baby dan barang2 berpantang... Saya baru 80% siap.. Jom kongsi cerita,. 😍

14 Balas

Due bln 9, tp scan last hr tu usia baby awl slm 2 mggu mcm tu.. Kemungkinan hujung bln 8 atau awal2 bulan 9 akan bersalin.. Smua brg baby dah settle dr bln 6 lg.. Tp brg pantang xdpt lg sb financially unstable sgt. Syukurla sah awal2 prep brg baby kalau lmbt2 hr tu mmg agak ssh la.. Tp xapa la, smga ada rezeki dpt settlekan dlm bulan 8 ni. Sikit2 xapalah asal ada je dlu..

Sy dh nk msuk 25 mnggu alhamdulillah smua dh siap sy bsuh dan packing msuk dlm box pkain bby dan beg nk bwk ke hsptl.. so xde kelam kabut mklum lah single mum jdi xnk sush kn ank2 yg lain.. so dh siap 100% alhamdulillah..tnggu ms nk bersalin je november nti insyaa ALLAH.. Aamiin..

20/10.. brg bby dah settle... Tgl nak topup beberapa brg... Cuma set berpantang blom beli...this month la beli..insyaAllah.. smoga ibu2 smua n saya sendiri selamat bersalin...ini bby 1st sy.... nervous plus excited...❤️❤️❤️

Sya dah masuk 26minggu..brg2 bby 80% siap,tinggl brg2 berpantang lgi..insya allah minggu depan beli cukupkan..baju2 belum packing dan basuh lgi..nti dah complete semua brg,baru basuh dan packing..

Sy 6/9..tpi brng xckp lgi.. Resah... Klau ad orng nak sedekah baju/barang Baby yng prelove boleh tinggal non wasap.. Perlu sngt²

Saya sepatutnya due bulan 21/9 ni..tp 20/7 saya dah bersalin..31 weeks..baby prem..mujur la saya prepare brg2 awal2 sblm ni..

4y ago

Hi maaf saya nk tanya sbb bersalin awal ? Ada apa2 tanda juga ? Kalau sudi boleh kongsi ☺️ Pejam celik berapa bulan je lg tempoh saya due anak pertama 😰

✋sy 28/09 alhamdulillah barang baby barang sndri semua dah beli tggl nak tggu baby keluar je🤭

Due 23/9 . Dah prepare barang baby nak bawa g hosp . Barang maknya tak settle² lg 😂

saya 9/9 dah siap semua barang bby cuma tggl nak topup3 mcm tu jelah. hehehhe

Sape due bulan 7..dah siap pack ke barang baby dan mak.. Sy due 27/7

3y ago

saya 22/7 due .. Baru siap beli brg , tingal nk basuh n pack dlm bag je . tingal brg2 ibu je xbeli lagi ni .. 😂