Dah beli barang2 baby ke ?

Yang due date bulan 9 dah ade yang beli barang baby sikit2 ke ?

30 Balas

belom beli lagi. nenek sy cakp start laa beli bila kandungan masuk 7 bulan ke atas sebb nye kalau ape2 terjadi takde laa sedih sngat tngp barg baby yg dh beli. tu pandangn org tua tua laa. kita tak nak ape3 buruk terjadi. mintk jauh2 laa 😌😌

1y ago

kann

Belum beli lagi , ada kakak baru lepas bersalin 5bulan lepas mungkin guna pakai dy punya je dulu ekonomi tengah gawat sangat , kwsp pun tak membantu 😩, terfikir jugak kan kesian anak sulung tak dpat bg yang baru

sy dh bli ckt2.....tgal nk bli brg bsr mcm strollr katil cm tu....3bln sy dh bli sbb tkut nti bln byk xlrt plak nk bjln...ni pn bjln ckt je dh mengah....apa2 pn kta kena pcya tkdr allah....inshaallh smua baik2...

Belum beli apa2 lg.. baru survey2 harga stroller, baby car, dan lain2 plan nk beli bulan depan.. nk beli sikit2.. sebulan 1 brg at least x rsa trbeban sgt.. bju baby mgkin 8 bulan bru beli.. edd sy 20/9..

Belum beli lg. Husband dah excited survey stroller tu semua. Tp sy x bg beli sebab ni first time kandungan menjadi lepas 2 kali keguguran. Planning lepas raya baru planning beli sikit2 yg basic. EDD 18/9.

1y ago

saya due 19/9..msh blm beli apa2 lagi,mak mertua sruh tggu smpai kndungan 7 bln..yg pnting kte dh siap2 simpan duit.

Sy due date 15/9. So far belum beli apa2 lagi cuma sy n husb dah asingkan siap2 duit utk beli barangan baby. Maybe lepas raya baru nak beli sikit2. Cuma baju sy akan beli last2

alhamdulillah sy xperlu tambah apa2 sbb blh pakai brg2 yg lama.. utk Newmom mesti eksited kn.. mcm sy dlu2.. ad je cuba2 beli selai dua dulu.. beli sikit2 lama2 complete..

tak beli banyak pun.. sbb barang kakaknya semua elok lagi.. mungkin beli baju baru dlm 2 3 helai gitu.. kakak bru 2y++.. so baju elok tersimpan elok dlm kotak..

saya pun belum . lepas raya nanti baru fikir nak mula beli dgn benda besar dulu mcm stroller car seat atau baby bed . baju hujung² baru pulun

belom beli.. tgh duk survey lg.. sambil kumpul duit.. tp takut gak.. sb pernah beranak 31 minggu dlu.. kelam kabut husband cari barang..