control berat

Assalam.. Ada tips tak dari segi pemakanan untuk control berat... Berat sy cepat sangat naik.. Risau nurse bising tak control makan

20 Balas

Bnyk kn mkn buah n sayur..mkn kerap kli tpi sikit2 amaun pgmbiln mknan

Kurangkan nasi, mee, kentang, yg karbo tu semua kurangkan

Control sugar intake. No air manis, no junk food.

Kurgkan carbo n yg manis2. Bnykkan sayur n buah.

Lebihkna sayuran hijau & buah2an. Kurangkn nasi

Kurgkn nasi, fastfood & manis2

Makan sikit tapi kerap

kurangkn mkn nasi atsu karbohidrat.... cuba lbgkn sayur n buah2an.. cuba ambik beras perang

Sy pun br 2mingu jumpa dokto naik 4kg letih mahu buat bsp

Malam jangan makan nasi.. try makan roti whole meal, banyakkan sayur dan protein.. Ikan, ayam, daging boleh makan tapi jangan makan yg berminyak.. minum banyak air, kurangkan gula Dan makanan & minuman bergula.