berat naik

Hi mommies..selalu buat ape untuk tak naik berat badan? Scan tadi berat baby 1.4kg weeks 29..risau jugk nanti baby besar sangat payah nak teran..anak first pulak, dokter dah bising suruh jaga makan..berat naik dah 13kg sepanjang pregnant..aduhhh, kita ni selera makan payah nk control?

1 Balas

hahaha..biasa la tu sis time preggy ni mmg mcm2 nk mkn kn..tp mcm doc ckp sis kna control jgk pemakanan tu..kurangkn mknan berlemak n berminyak..jga kuantiti msa mkn tu n lebihkan sayur n buah2an

5y ago

Ya Allah besnyee dgaa naik 3kg je..hahahaha..due bpe hb?saya 12/12