Nurse & Dr suruh control diet on 33 week ni sebab berat meningkat ..

Hi , apa tips utk control diet on 33 week ni ya? Sebab berat naik 2kg selang 2 mnggu 2 mnggu ni . Nurse & Dr risau kena GDM ..

1 Balas

Sy pernah naik 1.7kg dlm 2 minggu (it should be increase 200g/week). Terus kk schedule observation urine test tkut gdm. Tapi bila dh buat, semua clear. I guess masa last checkup sy balik kg after 2y due to covid, mkn mmg selera lh 😂. Now berat dh maintain semula, so dktr off observation. Misi pesan jgn xmakan, eat as usual, tp control portion. Tu saja.