Bayi 11 bulan tak nak makan langsung

Assalam semua, pernah tak ada baby yg tk nk mkn bubur atau nasi langsung, tp bila bagi biskut atau fries dia makan tu pun sikit .. bila suap bubur atau nasi or buah dia tutup mulutnya rapat² nk paksa pun dia tknk buka .. sy dah buntu anak tk nk mkn ..

2 Balas

kena byk experiment makanan & buat messy play dgn dia. boleh folo ig: lovelittletummy/izatyroslan utk idea2 masakan anak2. kalau nak barat2 sikit ig: zaynesplate/solidstarts. fb pun ada: happy baby food malaysia.

1y ago

selalunya mmg mcmtu. jadi mcm tak selera sbb gusi tak selesa semua kan. nanti puan cuba buat aiskrim dari buah/ebm. legakan gusi kot gatal gusi tu yg bad mood takmau makan.

1, gusi gatal nk tumbuh gigi 2, beralih bulan 3, klau dia nk susu... tkpe bgi je dia susu... janji dia aktif... tunggu sehari dua bru try bgi semula makan mcm biasa..