kenpa baby sy dh start tknk makan

hi momies , beby sy dh nk masuk 8bulan dia dh luek bubur yg biase sy bg hari2 , buah pun di kurang dh nk mkan.. tp apa yg sy mkn dia nk makan pulak ,rungsing memikirkn nak bg dia makan apa ,biskut beby pun dia tknk makan 😌 tlg sy ..#pleasehelp

7 Balas

ya.. mcm anak saya 9bln. dah xnk bubur n soft food even belum ada gigi. dia nak nasi. memang makan banyak. asalkn dia berak cantik, x sembelit, banyak minum air, nurse kata i should be ok..

Anak sulung sya pun mcm tu juga, dia nak makan makanan org besar taknak makanan bubur dah. Sya start bagi dia try different types of food. Biskut baby pun lgsg tak suke.

knpa ye ? anak sy dh nak masuk 6 gigi .. dia start tumbuh gigi umur 4bulan lebih ..

cuba check mulut baby tumbuh gg ka

Dia nak tekstur lain dah tu.

Baby dah tumbuh gigi?

tumbuh gigi kot tu