Tak nak makan

Anak saya dulu elok je makan bubur nasi semua . Lepas 10m smpai sekarang 1y6m x nak langsung makan nasi,mi atau apa² sumber karbo yg lain kcuali roti . Saya dah buntu . Ada sesiapa pernah mngalami x ? Apa cara nak solve ya . Berat naik ok, cuma sy risau dia terus x nk mkn nasi . Dia mcm geli mngamuk² bila kita bg makan . Help 😭😭

2 Balas

buatkan benda tu nampak menarik. Contoh buat nasi dalam bentuk fingers ataupun kepal. Boleh search resepi dekat google

Tekstur nasi mcmana? Lembut or keras? Anak sy klu nasi yg mcm kita mkn dia x nk. Dia nk lmbut br mkn.