Baby food

Hi, anak saya sudah 11 bulan lbih,lately dia tknk makan nasi lmbik / bubur..dia loya, tp bila makan nasi biasa laju je,saya risau tk hadam atau tercekik.. Ade tak ibu2 yg alami mcm ni#seriusnanya #firstmom

8 Balas

anak sya sblum setahun nak mkn nasi tpi jngan sllu klau anak tkda mslh boleh je bgi,klau sis tkut dia tercekik kena pantau,klau dia ok mkna nya oklh tu,anak sya dh nak msuk 2 tahun,dh tak minat mkan bubur,loya tekakkan nasi kaju je telan..

klau dia oke bg je..anak sy pun x suka nasik lembik..atau bnda yg lembik²..asalkan jgn tinggal waktu dia tgh mkn.. pantau dia..sentiasa sediakan air..

jgn risau. gusi baby kuat. baby sy makan nasi family masa umur dia sama mcm baby awak. alhamdulillah skrg dh 2tahun ++ dah awak

Ok je .baby nk tukar tekstyr lah too .anak saya 11 bulan dh makan nasi keras .ikutkan je .janji kita as parent pantau

Kalau dia ok, boleh je. Kalau ada gagging tu normal. Air kosong kena cukup, buah buahan kena makan.

OK je.. Anak saya pun mkn nasi mcm org dewasa sblm umur setahun. Buatlah lauk sup, nasi goreng.

Dh 11 bulan dah boleh tukar teksture dah.. just pantau je waktu bby makan.. dh blh start buat BLW

bagi je..standby air suam