Spotting

Assalam.. Saya baru 9w5d.. Pd td pkul 3am terjaga nak ke toilet, Ada spotting warna coklat sikit.. Normal ke tu? Perlu ke saya ke doc utk check? Berbahaya ke pada kandungan? Tp saya x rasa sakit apa2.. Tqia..

21 Balas

Sebaik nye ke doc check terus .. untk kebaikan baby n mommy .. ☺ saya dari awal preganant seblm ni smpai nak masuk 3 bulan krap brlaku macam sis kdng keluar darah..alhamdulillah lepas 3 bulan smpai skrng nak masuk 6 bulan semua baik2 tapi jenis rilx je ptg2 sikit baru ke klinik tapi alhamdulillah bila doc scan check semua xade ape2 baik2 semua .. tapi sebaik nye ape2 pun jumpa doc terus check je ..

awk bace info gogle ape2lah.andai kuar je darah merah ke coklat ke.walau tak sakit p terus je spital.jgn duk tnya2..ikut org semua pwngalaman berbeza .yg tak tahu tu kne tnya pakar bukan tanya pendapat sini..sini asa yg kata normal ada yg kate.ambik pemdekatan pergi check wlaau xsakit

xder sape tahu bahaya ke tak kalau tanya kat sini, badan kita tak sama dek..kang ikut pengalaman org lain kata x bahaya..tp pada awak jd bahaya pulak..canner nk jawab nnt tuh😌Apa2 jumpa doktor. #bukanMarahTapiNasihatCaraAku

Kalau normal tak kelua darah. Kene g hospital. Dokto je yg blh sahkan normal atau tak. Rahim x kuat boleh jadi, uri kat bawah boleh jadi. So kena ambil series kalau kelua darah ni

Sy baru kluar lendir coklat smlm, dh consult doktor, doktor ckp selagi x dek sakit cramp, selagi x dek keluar fresh blood, maksudnya normal. Tu namanya implantation. Tp better pg consult jgk doktor. 😊

5y ago

Ya saya Ada Tanya doc juga.. Saya call terus.. Doc ckp mcm tu juga.. So far Alhamdulillah.. Esok pg Ada check up, terus Check skali doc ckap.. Tq ye 😘

Ke klnik sis.. Sy dlu pun week 6 ada spotting lama jgk lebih kurang seminggu lebih mcm tu.. Doc mintak monitor kalau ada darah ketul terus ke klinik.. So kes sis ni better ke klnik cek tengok..

5y ago

OK baik.. Tp pg tu je Ada.. Smpai skrg xde pape pulak.. Xpe esok check up check skali.. Tq ye 😘

Wassalam.. Nak kata normal pun tak berani nak ckp. Even doktor pun akan check dulu sebelum buat apa2 keputusan. Sbb badan lain2 sis, better pergi check. Sekurang2nya kita tahu keadaan baby.

5y ago

OK tq sis.. So far Alhamdulillah.. Tp esok pg dah check up.. Esok refer doc.. Tq ye 😘

Kalau was was macam ni, better pergi jumpa doktor terus. Kita mmg rasa okay, tapi baby dalam perut, kita tak tahu macam mana. Moga tak ada apa apa.

saya pernah spotting masa 6w. walaupun tak sakit, saya terus ke klinik. sebab saya tak tahu keadaan baby kat dalam tu. lepas doktor check baru lega.

5y ago

OK baik.. Tq ye, 😘

Saya 12w, pagi tadi pun spotting mcm period merah & coklat. Alhamdulillah xde apa2. Better sis pegi jumpa doc dan scan.

5y ago

Welcome 🥰