Husband menyakitkan haty

Assalam, nk luahkn je sbb terlampau geram.husband sye ni jenis x reti berdikari pape semua harap mak die..nk mkn pun hrp mak die klau x mmg x mkn la kami...die mmg x keje tah ape die nk buat menunggu duit jatuh dri langit kot...klau mak die x bgi duit mmg x mkn la kami...sye kdg smpai kne hutang merata dgn kwn ii segan sye...pastu die x byr pulak tu haih kwn ii dh merungut kt sye bile nk byr hutang sye jgk kne...pastu moto ngan bil telefon pun nme sye..die x byr dh brpe bulan tertunggak smpai nme sye kne blacklist pdhl sblum sye dgn die aye x prnh berhutang ngan spe ii haihh lagi satu yg sye bengang die demi org lain sanggup berkorban la ape bagai tu sye kata kat die bgus la diperbodohkn org lain smpai belikn topup la ape laa dengan sye bkn main melawan klau sye tegur slh die dgn org lain pengecut...duit sendri org pinjam pun takut nk mintk..penat tau hri ii hdp bende cm ni...ank pun nk pkai pampers semua klau prngai die mcm ni tkkn sye nk kne mengemis kt kwn ii sye slalu...kwn ii pon dh naik meluat aihh org bknnye leh tolong kite sentiasa...yg sye risau skrg ni suami aye tu bekas penagih pastu skrg die berkwn pulak dgn penagih sye takut die buat balik jeee haih sye kesian kt ank kne hidup susah mcm ni...lgi satu die bknnye nk jge ank stkat tukar pampers pastu seharian hadap fon padahal sye tgh dlm pntg lagi..kdg ank nangis die buat bodo je geram sye dgn prngai die tu...pastu die slalu tipu sye ckp duit gune untuk bende penting la ape la xde duit laa padahal duit abis bgi dkt org ank bini kt umah terpaksa mengemis...sye ni dh brpe bulan x topup tpi die sng ii topupkn org lain...org lain xde duit mkn die bgi cm tu je..pastu sye ni terpaksa la crik cara lain nk mkn kdg ikat perut sbb xnk susahkn die..mental sye down sgt hri ii nangis.. penat jge ank penat hadap suami penat org mintk hutang...sye berpantang mkin stress adelah bknnye dpt rehat☺️tu jela kot luahan sye klau nk dicerita semua mmg smpai taun dpn x abis#firstbaby #firstmom

29 Balas

Ada kebaikan ke sis kalau bertahan dalam rumahtangga ni? Drpd apa yg sis cerita saya rasa takda. Lebih baik jadi single mom. Sama shj macam skrg ada suami ke takde sama je. Single mom lebih baik, dpt cari duit sendiri, utk anak dan kita shj. Tak perlu peduli tentang orang lain lagi. Penagih boleh buat macam2 ya sis, jangan kemudian hari awak menyesal. Lebih baik bina kehidupan sendiri dari bersuamikan org sebegini.

8mo ago

betul. drpd cerita sis ni,sama je mcm takde suami. beza kalau takde suami, takde la serabut kepala nak jalani hidup 😅