Najis ketul ii

Assalamualaikum mommies, nk tnye knpe ye najis ank sye jdi ketul ii lps sye bgi susu formula tpi x byk pun sbb die x reti minum...die bru 2 bulan tpi sye kne ajr jgk minum susu formula sbb sye single parent kne kerja nk pam susu sendri dkt sini xde peti ais terpaksa pkai susu formula..bole bgitau x mcm mne nk ajar ank minum fm?#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

3 Balas

najis ketul keras sbb susu x sesuai. susu fm ni kena try and error..xblh nk suggest. klu tmpt kerja xde peti ais, prepare ice brick dari rumah. boleh tahan 8-10jam dkt luar. pkai beg menyusu yg ada insulation. tmpt keje sy tak ada peti ais, pkai ice brick susu sejuk smpai balik kerja.

6mo ago

Kat shopee or kedai baby ada jual

kalau najis ketul2 takut sembelit. susu tak sesuai. jangan sebab syg kan susu poo baby awak jadi sembelit. susu fm awak kena try and error. sampai jumpa yg serasi dgn baby awak. sbb setiap penerimaan baby tak sama.

6mo ago

okay awak. cuba beli yg pack kecil2 dulu. sy sendiri dulu pon try 4jenis susu. murah mhl semua ada. last yg serasi tu yg mhl. struggle juga la. sbb baby kuat susu

sis gne susu ape? kne tukar susu tu..

6mo ago

stuju ngn @Lily.. klu awak nk try susu lain tp hrga marhaen, try brand dupro, dutch baby, lactogen.. yg lain2 sume hrga bley tahan..