Husband menyakitkan haty

Assalam, nk luahkn je sbb terlampau geram.husband sye ni jenis x reti berdikari pape semua harap mak die..nk mkn pun hrp mak die klau x mmg x mkn la kami...die mmg x keje tah ape die nk buat menunggu duit jatuh dri langit kot...klau mak die x bgi duit mmg x mkn la kami...sye kdg smpai kne hutang merata dgn kwn ii segan sye...pastu die x byr pulak tu haih kwn ii dh merungut kt sye bile nk byr hutang sye jgk kne...pastu moto ngan bil telefon pun nme sye..die x byr dh brpe bulan tertunggak smpai nme sye kne blacklist pdhl sblum sye dgn die aye x prnh berhutang ngan spe ii haihh lagi satu yg sye bengang die demi org lain sanggup berkorban la ape bagai tu sye kata kat die bgus la diperbodohkn org lain smpai belikn topup la ape laa dengan sye bkn main melawan klau sye tegur slh die dgn org lain pengecut...duit sendri org pinjam pun takut nk mintk..penat tau hri ii hdp bende cm ni...ank pun nk pkai pampers semua klau prngai die mcm ni tkkn sye nk kne mengemis kt kwn ii sye slalu...kwn ii pon dh naik meluat aihh org bknnye leh tolong kite sentiasa...yg sye risau skrg ni suami aye tu bekas penagih pastu skrg die berkwn pulak dgn penagih sye takut die buat balik jeee haih sye kesian kt ank kne hidup susah mcm ni...lgi satu die bknnye nk jge ank stkat tukar pampers pastu seharian hadap fon padahal sye tgh dlm pntg lagi..kdg ank nangis die buat bodo je geram sye dgn prngai die tu...pastu die slalu tipu sye ckp duit gune untuk bende penting la ape la xde duit laa padahal duit abis bgi dkt org ank bini kt umah terpaksa mengemis...sye ni dh brpe bulan x topup tpi die sng ii topupkn org lain...org lain xde duit mkn die bgi cm tu je..pastu sye ni terpaksa la crik cara lain nk mkn kdg ikat perut sbb xnk susahkn die..mental sye down sgt hri ii nangis.. penat jge ank penat hadap suami penat org mintk hutang...sye berpantang mkin stress adelah bknnye dpt rehat☺️tu jela kot luahan sye klau nk dicerita semua mmg smpai taun dpn x abis#firstbaby #firstmom

29 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

semoga dipermudahkan segala urusan sis. Saya Pon Baru kawin tapi Saya boleh cakap Kita manusia ada akal Dan mampu menilai baik buruk sseorang. tolong jgn jadikan cinta , sayang tu sbgai alasan utk kta terus hadap lelaki yang Tak bertanggungjawab mcmni. doa byak2 mohon pentunjuk Dari Allah dan mohon Allah buka kan jalan yang terbaik utk sis.

Baca lagi

aduhh kalau sy sis sy dah cau pergi pejabat agama..takot hidup dgn laki mcm ni..sy rasa suami sis xbrubah pun..rasa yg sis ckp duit hbis dkt orang lain rasa dy hbiskan duit beli benda tu apa..sy harap sis pikir masa depan sis dgn anak yg nk membesar..

Keluar sis, kemas barang bawak anak kuar. Gi tempat selamat, pergi pejabat agama. Sebab ayah saya juga bekas penagih, saya skrg dah kahwin. Keluarga saya tak bahagia. Sampai skrg mak saya tanggung semua. Hidup tak ada suami tak mati pun ☺️

Xde beza sis hidup sndiri membesarkan ank sndiri.. Dari ad suami pon mcm ni pgai..jgn bg muke lg sis..cri la kbhgiaan utk diri sndiri dan ank .jgn tkot rezeki Allah tu ada kt mne2..doa byk2..moga dipermudahkan segala urusan kita semua

TapFluencer

Suami mcm ni mmg redflag.. nak jadi biawak hidup je ke laki tu.. dah la tanggungjawab pun xde.. kalau saya dah angkat kaki dah daripada menanggung beban pastu hari2 sakit hati lagi.

Kalau suami sampai tak berkerja & selesa macamtu..pegila ke pjabat agama.. pandang anak tu, jauhkan dari benda tk elok lagi2 suami bekas penagih🙏

5mo ago

betul

pendapat sy. sis klua je xperlu izin dia . sbb dia da xbertanggugjwb nafkah apa semua xbg jd dibolehkan utk keluar dari penderitaan ni semua utk minta bantuan dan sbgnya.

awak fikir la jalan terbaik. sebab awak sendiri dah nampak benda tu. sekarang dlm pantang. barang semua mahal. kalau suami masih tak berubah tak kan awak nak tggu juga

hmmm tlglaa isteri...jgn biarkan dr diperguna oleh suami,mna hak isteri n ank...terang² suami x jlnkan tnggjwb tu,better leave je,bina hidup baru dgn ank...

sygkn diri awq tu..jgn sbb syg rosak mental..jgn Smpai diri sendiri merana.. Klau Sy dh pergi pejabat agama dh😢jgn teruskan nk bela biawak hidup pulk