Baby 4 bulan susah tidur siang

Baby saya 4 bulan susah nak tidur siang. Kadang masa nak tidurkan dia lagi lama dari tempoh dia tidur. Tidur siang dia kadang 4x tapi cukup ja ½jam mesti dia akan terjaga. Bila pujuk untuk tidur balik, memang susah nak lena walaupun dia merengek masih mengantuk. Cuma waktu malam dia memang takda masalah. Jam 8.30- 9malam dia akan tidur. Pukul 7.30 baru dia bangun. Normal ka tak ya?

1 Balas

rasanya normal je, sbb byk kali juga tidur , kalau kira dpt 2jam siang . gpun malam dia mmg terus lena. takda overtired ke apa.