Susu time preggy.

Assalam. hai mommies. nak tanya. time preggy ok tk kalau amalkan minum susu ni? sbb susu tepung biase tu mcm xboleh telan la. mcm susu dutch lady y fresh milk biase tu pn xboleh telan. sbb sy bkn jenis org suka susu. tp sbb skrg kerap kene sakit pinggang, tu terpkse gak cari susu y sesuai dgn tekak. ada nasihat tk mommies2 semua? Kalau boleh minum susu ni, boleh ke minum hari2 ya?

Susu time preggy.
30 Balas

sebelom ni saya minum susu HL coklat & strawberry.. minggu 28 minum air gula skali ada risk gdm. so now minum susu HL biasa jek yg xda perisa.. mmg mcm nk muntah, tp terpaksa.. siap minum, minum sikit air masam kasi ilang loya.. sbnrnya apa2 susu berperisa ada gula, jadi kene hati2 bila minum.. (saya pon doktor mmg ada bg pil kalsium amik 2 bijik sehari)

Blh sgt2 sis... Cuba cari fb dktor zubaidi. Dia pun byk suggest ibu hamil minum susu ni. Sbb susu ni xde campuran pewarna & perasa tiruan. Sy sndiri pun hari2 minum.. Mmg sntiasa ada dlm peti. Nurse kk ckp susu tepung yg biasa jual tu xelok sbnrnya... Sy duk amal susu ni, hb sy maintain je...

4y ago

Hehhee. Btl sis. Kalau susu ibu ngndong y mcm anmum ke apa semua tu, sy ada gk try. Mmg nk termuntah balik. Tu cari alternative susu lain y ok. Hehe. Alhamdulillah la kalau susu farm fresh kurma ni boleh minum. 😊

Sy dr awal prgnant hari2 minum su2 ni,wajib stiap pukul 4petag dekat opis minum farm fresh kurma 200ml,Alhamdulillah xde masalah sbab die bebas gula tambahan,hb pun cantik je.. sekarag dh masuk 28miggu pun.. bile mlm sy minum full milk pulak..☺

Blh ja sis. Sy pun dh stop minum anmum materna.. Terus minum susu kotak dutch lady low fat dgn farm fresh kurma ni.. Sebab lg senang sy tak suka nk bancuh susu ni.. 😅 Doc pun ckp ok sbb susu materna anmum tu lg tinggi gula

boleh puan. sy pun bukan yg minum susu. tapi disebab kan sy malas nak keluar utk membeli selalu susu ni sy minum susu kambing lazz. pelik susu kambing lazz ni laju pulak sy minum. dah jadi fav pulak😅

sama lah saya. sejenis bukan peminum susu. susu ni je boleh telan dan kena tekak. Dan susu ni juga minum tanpa rasa paksaan 😊 susu lain ya allah. mengucap nak minum.

w'salam kalau sy, sy minum susu rizqi,best sbb dia rse mcm aiskrim, ada 3 perisa vanila coklat n strwbery. ni no sy 0148109108 sy blh crta detail

saya pun skrg mnm 1hri stu glas je susu tepung . lpstu xboleh msuk dh . beli susu HL je skrg wlpn mahal xkisa demi baby ☺

Blh je sbb ada calcium..sy pun sama..cuma tahan sakit perut je la..tp ibu klau blh amik la susu tawar..nnt tak pasal2 gula naik pula

4y ago

Tu la sis. Tp tu la. Sy ni tk reti minum susu tepung, fresh milk ori semua tu. Hehe. Tu payah sikit. 😅

Sy mmg standby berkatun2 susu kurma farm fresh ni.. InsyaAllah ok je..minum setiap pagi, kdg2 sehari 3 kotak..sedap..hehehe..

4y ago

Sbb sy pon tak berani nak share pape tanpa ada tanya pd doktor sbb kang silap bg info bahaya..huhu..kdg2 pon sy silent reader je kalau tak tanya doktor.. InsyaAllah susu ni ok..sbb ada sorg doktor tu mmg dia recommend sgt..masa tempurung kepala anak sy nipis, dia boleh trace yg sy tak minum susu la, ape la..dia mmg doktor yg sgt positive dan responsible disaat kebanyakan doktor buat kite risau..hahaha