Minum susu

Hi mommies .. nak tanya saya preggy 14week sekarang minum susu mengandung tu kurang juga la sbb kadang ada muntah apa semua ..kadang kalau tk larat saya minum susu dutch lady choco tu .. mmy ada skip minum susu juga tak ? Sbb saya risau juga takut baby tk dpt nutrisi cukup ke apa .. boleh share tak mmy minum susu preggy atau susu lain mcm mana ? Atau takpe kalau tak minum susu and baby okay je ? #firstbaby #firstmom #pleasehelp tqq 🙏🏻

5 Balas

tk pe... apa ii susu pon boleh minum cth susu tepung/ susu botol/ susu kotak/susu kmbing/ susu soya/ susu lembu dll , x nk minum susu boleh minum yogurt ke apa.. utk dpt kn kalsium.. jarang minum pon x pe, sy pon minum kdg ii je 😂 ikut mood sy nk minum

2y ago

Baik mekasih 🙏🏻

Saya minum susu ikut mood. Nurse suruh sehari 2 kali, saya minum sehari sekali. Hehehe. Minum susu farm fresh kurma dgn HL kotak tu jek sis. Tukar² minum. Yg penting susu tu warna coklat sbb warna putih tak boleh nk telan auto loya nk muntah. 😂

nurse saya cakap kalau tak minum pun susu boleh ganti dengan benda lain. macam saya tak boleh minum susu. nak muntah. dia suggest beli tablet calcium dekat farmasi sebagai ganti. okay je kalau camtu

doc sy ckp okey je kalau x minum susu.. dlm new obimin tu dh ad nutrisi yg kita perlukan.. nnti dh x loya boleh la minum ya puan

sye mnum susu bila rasa nak mnum je. kekdg sebulan sekali je. tu pon beli susu kotak dutchlady je. xde mslh pon. bby sihat jee.

2y ago

Faham2 . Mekasih ye