Bila tahu Bersalin "caesar"

Assalam. Bakal2 ibu & Ibu2 apa perasaan korang, bila tahu korang kena caesar??? Adoii.. seramnya rasa. Skrg 28w, tapi dah start takut nak bersalin, biar pun sblm ni dh 2x caesar. Sbb serah diri utk caesar ni lain perasaan nya... Mak takut.

13 Balas

Terima kasih mommy2 semua.. Sy dah selamat bersalin awal 3hari dari date doc bagi, 37w5d pasa 13/10/19. Date sepatut caesar 16/10/19. Sakit start kul12 tghmlm 12/10 lagi. Di sebabkan sian kat anak, tangguh ke pagi baru ke low risk hospital. Smpi low risk hospital, doc cek jalan dh 3cm, terus emergency caesar n kena bebel ngan doc.. hihi... Doc kata kalau dah dapat date caesar jangan main2, sakit sikit terus kena ke hospital. Bahaya katanya.

5y ago

Mcm sy, sakit mcm nk berak pn ya jgk, tapi pi tandas xnak mmbuang. pastu bila mengeras sakit. Sy bukan jenis turun tanda mcm darah atau ketuban n dtg sakit contraction. Semua sakit sbb induce. Awk kne set masa setiap 5minit tu better ke hospital. Sy pn egat biasa2 je. Tapi kul4 pagi kejut suami nk pi hospital. Tapi dia buat x sakit plk dlm sejam. Blh lah tido kejab kul4 gitu. Subuh tu start sakit smula. Tapi kul9 pg baru pi hospital.