Czer atau Normal

Assalam, ada x mommy sini yg 1st baby czer? Pastu 2nd baby ok x czer jugak atau berjaya normal? Skrg ni ada 1 form kena sign samada kita nak pilih czer atau normal utk yg pernah czer 1st baby. Memula mmg nak normal tp bila baca risk keduanya czer n normal jd keliru pula ?

10 Balas

Pengalaman saya,anak first kena emegency czer sbb fetal distress,second baby ma perut 8 bulan doc tya dkt saya nk normal or czer,saya cakap sy mana la tau nk bersalin normal,kebetulan ada doc pakar sekali dia mnta doc yg muda tu call hospital tgk history saya,then dia cek bawah dia bgtau saya tk boleh normal,ada CPD...so anak kedua pun czer

5y ago

cephalopelvic disproportion