1st Czer, 2nd Normal

Ada x mummy dlm ni masa ank 1st bsalin czer, yg ke 2nd normal..? N masa contraction nk bsalin yg 2nd,tempat czer masa ank 1st tu sakit x..? Ada rasa pape x kt tmpat czer tu

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy ank no1 czer....last chek up dokter tnya nk czer atau normal sbb bby kecik....sy buat keputusan nk normal je...nk merasa jgk sakitnya mcm mna ..alhamdulilah semua selamat....xsakit pun tmpat czer2.....

1y ago

salam nak tanya..sepanjang prenancy anak second ada rasa pedih pedih tak tempat czer tu...

saya 1st czer... 2nd pon czer sebab dah sampai due date tapi still tak bersalin so saya mintak czer terus sebab takut kena induce lagi macam 1st time... mungkin ada ibu2 lain yang ada pengalaman....

Sy pn 1st czer sbb ank songsang,2nd normal....msa contraction nk bsalin normal tu lgsg x rsa skit bhgian bkas czer tu...ok je

aa tempat czer tu tk sakit sis. based on my experience