1st baby czer nak czer for 2nd baby at govt hospital.

Hi mommy² nak Tanya sikit, ada x yg baby 1st bersalin secara czer dkt hospital private , then baby 2nd ni nak bersalin kat hospital Gov. Boleh ker kita request czer dkt hospital govt ??? Harap ada yg dpt bagi jawapan. Thank you.

5 Balas

saya anak first salin kat swasta emgency sbb baby lemas..no 2 hospital kerajaan dah 38 week tak sakit tpi baby tak gerak sgt.. warded nk salin normal tpi bila tgok yg katil sebelah pulak nk salin normal tpi try push sampi ank lemas satu hospital dgr suara jerit tu..ya Allah takut pulak tgok tawakal je la.. sampai masa saya pulak nk salin ya Allah 8 jam sakit kat labour room..dah buka 10 cm tapi bby hampir2 nk termakan najis..saya ckp doc czer la janji anak selamat... Alhamdulillah selamat bersalin anak pun sihat..tak ada kena tahan Nicu...

Selalunya kalau kat gov apa² akan cuba go for normal dulu melainkan memang ada masalah. Apa² pun boleh tanya dulu sebab czer ni elective

3w ago

sbb baby 1st emergency czer kat hospital private, nak pilih baby ke2 ni czer trus kat hosp govt..sbb takut dh masa baby 1st. entah la..tunggu check up akan dtg Cuba Tanya kat doctor.

Tak boleh request untuk C-sec di gov hospital. Upon doctor assessment only.

3w ago

sbb baby 1st emergency czer kat hospital private, ada yg kata boleh request kat hospital govt. entah la..

buka buku pink gov or swasta?

4w ago

dh buka buku pink gov. baby 1st dlu swasta.