Anak pertama czer, 2nd perlu induce

Ada tak mommy yg 1st pregnancy kena emergency czer & 2nd preg dapat bersalin normal secara induce?

6 Balas

saya 1st emergency czer. 2nd normal tp bnyk juga jahit.lngsung xpndai teran. 3rd pon normal jahit tp xbnyk. doakan yg ke4 ni pun normal juga tanpa jahitn pula.

2mo ago

keluar tanda. 39w5d.

tgk pd jarak kehamilan, kedudukan bby, berat bby dlm kndungan dan kesihatan ibu. semua akn di check sblm dpt greenlight dari dktr pakar.

sy la tu🤣yg sulung czer cukup umur 1 tahun,lahiir nbr dua secara normal..tapi sbb tak pandai teran,byk jugk kena jahit😅

2mo ago

boleh ya, beranak normal dengan jarak dekat mcm tu

sye, overdue 40w3days, induced belon 24jam + induced drip kt LR 8jam. last xdek rezeki untk normal, both emergency czer.

2mo ago

saya harini due. jalan tak buka lagi. dr plan induce belon esok. saya takut jalan masih tak buka selepas induce…. sis masatu stuck berapa cm??

Kwn sy mcm sis.. tp da induce tak bjaye last2 emergency czer..

adik ipar saya.