Puasa

Asalamualaikum mommy2. Cmne cara korang tangani problem.. Kena plak tu kita tgh pregnant dan x lama lg masuk bulan puasa... Sy dh masuk 12weeks..ade tak saranan baik utk kita yg pregnant ni nk puasa? Sbb banyak buat bacaan.. Puasa bila larat je... Ade tak cara yg baik supaya puasa kita tak terganggu.. Dan baby kekal sihat dlm kandungan?

9 Balas

Mcm sy puasa selang seli..if rasa ok sy continue tp once start rasa penat or xlarat sgt time berbuka esoknye sy skip puasa..sbb bby tgh nak membesar mmg bila lapa xleh nak tahan rasa tu..xtau nak ckp wpun da sahur tp lapa tahap kebulur rasa...suami pom ckp ustaz da bgtau diberi kelonggaran jgn paksa diri kalu x mampu..sayangi org dalam nak dpt bukan mudah..jgn sia2 kan...