Puasa 3rd trim

Korang, boleh je kan kalau puasa 3 trim ni? Effect apa2 ke? Sbb rasa larat je utk puasa. Cuma bhaya tak utk bby?

4 Balas

Kalau larat puasa laa . Sya pun buat puasa sunat masa 25-32 weeks tapi bila dh masuk 33 weeks ni xboleh dh. Kena gastrik sakit sgt 😩. Nurse dekat kk ckp sbb perut makin membesar

inshaAllah bole, kalau awak rasa tak okay, awak buka okay. awak try dulu tgok mcm mana, yg pasti alas perut betul2x, jgn skip apa. rasa tak okay, jgn tahan.

Sy ad gdm, tny doktor dulu ok ke tk kalau nk puasa. Tp ayat dia if tk larat, bby kurang gerak ke terus berbuka

bole asalkan sahur mknn berkhasiat..