PUASA RAMADHAN

Salam semua momies dan bakal momies. Saya nak tanyalah korang yang baru dapat tahu pregnant bulan puasa ni puasa tak? saya ada tanya pada kawan² dia kata klu larat boleh puasa kalau tak larat buka je. Dan ada yang ckp kandungan awal awal ni takpyh puasa sbb baby masih fragile. kadang saya rasa lapar je dan kadang tu ada rasa sikit sakit kat ari² tapi bukan kerap. Boleh bantu saya tak? kalau saya puasa ada effect apa apa pada baby tak ye 🥺 saya baru dapat tau pregnant awal puasa ni #firstbaby #ingintahu

2 Balas

last year pun masa bulan puasa, sy baru sebulan lebih. sy tak puasa sebab awal awal puasa tu, lepas berbuka je muntah banyak. lagipun awal kehamilan memang tak digalakkan berpuasa, janin perlukan nutrien yang cukup daripada pemakanan ibu.

1y ago

ohhhh okk baikk.. buat masa ni saya masih berpuasa kalau tak larat saya akan bukaa terima kasih momies

saya puasa selang sehari tapi banyak hari dah kecundang sebab mual2, masuk angin. awak puasa je dulu, bila tak larat boleh buka. jangan terus tak niat puasa tau. sahur dan niat macam biasa, tak larat buka je.

1y ago

Ohhhh okeyy baik hehehe. terima kasih awakk.. so far saya masih okk cuma kdg pepagi dah lapooo