buku pink

Asalamualaikum.. Hai semua.. saya nk tnya lah nk buat buku pink mmg kene buat app ke? Skg ni sy dah 10weeks . 2weeks ago sy jmpa Dr scan, dia ckp lg 2mgu dah boleh buat buku pink and sy tanya nk kene app dulu ke Dr kata tak payah. Tapi bila sy tnya fews kenalan dorang buat app dulu so mana yg btul ekk?

4 Balas

Xsemua kk kena buat app. Sbb kk yg sy pergi ni mmg dtg je terus ckp nk bkk buku pink. Mmg terus check up hari yg sama.. Xtya byk pon, dokumen apa pon diorang xmintak. Sbb ada setengah kk tu dia mintak sijil nikah..

4y ago

Baru pergi td .. sbb KKIA tu ramai and dia limitkan sehari 5org je buat buku pink so td kene lah buat app jgk

Kalau kk mmg kne buat app sis. Sbb setiap kawasan lain2 harinya nurse yg uruskan buku pink ni. Call kkia tanya

4y ago

Ouhhh mcm tu ke? Sbb sy dah apply cuti.. so ssh jgk kalau gitu ye

Wslm , kalau kndgn awal tk lewat buat bku pink , nnti diorg tlg scan je. Tkprlu scan luar

4y ago

Biasanya mgu keberapa boleh buat buku pink terus? Sbb sy dah apply cuti so after this ssh jgk sbb dah arrange jadual kerja

Depends kk. Sy xde buat app. Dtg terus dpt buat buku pink.

4y ago

Dah pergi sana baru je tadi.. dia mmg nk documen.. documen dah ada tp tak boleh buat harini dia kata full