CYST..7W TPI X DE KANTUNG .BETA HCG 🥲 RISAUUU

Asalamualaikum hai mummies...sya nk tanya.. Sapa ada pglman cyst masa prgnant..acctly cyst sy 5x3cm..kalo ikot due prriod ari 7 week....tp bila doc scan kt perut n scan ikot bawah mmg tak nampak kantung cuma rahim menebal.. Bacaan beta hcg sy pulak hanya 300++.. Urine test sy positif Ada tak sapa2 pernah alami cmni..sya risauu smpi sgt...mmg brharap dengan prgncy kli ni.... Jomm tinggl komen citer pegalaman anda2 dan nasihat anda2 kt saya tqq semuaa

3 Balas

saya anak first dgn csyt.. cyst dlm 3cm tp ade kntung dlm 8w cme janin msuk 10w bru nmpak.. skrg plak tgh preggy second bby.. dngn 2 cyst.. 1size 3cm 2 size 2 cm dngn kantung ade yolk sac.. ikut lmp preggy dh 7w tp ikut scan bru nk masuk 5w.. plus ngn spotting.. biasanye.. ujian beta akn dibuat sebnyak 2 kli iaitu selpas 48j am dri yg pertama.. klu bacaan semkin meningkat.. sis jngn risau.. in shaa Allah.. kndungn mnjadi.. sbb mse sye ank sulung pn amek darah jgak.. kdua² ujian drah menunjukkn peningktn yg tinggi cme kntung still kosong.. tu normal sbb kiter myb ovulation setiap org xsme..nt repeat smula mse kndungn 8 ke 9w

2y ago

insyaallah baik terima kasih...🥰

Beta hcg tu masi rendah lagi untuk scan sis.. just repeat bhcg setiap 48jam makesure bacaan double. Saya pun lmp 8w baru nmpak kantung. Sbab period irregular.

2y ago

utk thun ni mai periiod tiap bulan dr bln 1 smpi bulan 5...soo kdg mai mgu ke 3 or ke 4...tp tahun priod mmg x regular.lamgsung

ni upt sy buat dlm.mgu ni