Kantung tak nampak scan tvs

Assalamualaikum...smlm sy pegi scan tvs...tp doc xjmpa kantung..hanya rahim menebal...sy proceed beta hcg ..sy risau kalau ectopic pregnancy...tp doc ckp xnmpk free fluid kalau ectopic...mgkin baru katanya ..sy xtau brapa weeks sbb irregular..nnt repeat 2 weeks lg agak2 boleh nmpk x kantung..sy risau..ttc 8 years

Kantung tak nampak scan tvs
5 Balas

Sy pun smlm tvs blm nampak lg. dr syak ektopik tp cek xda juga. Mgkin dinding rahim tebal. Tu yg x nampak. 2 minggu lagi baru cek balik. Semoga nanti lepas 2 minggu kita sama2 nampak la. Aaaminnn ya Allah 🤲🏻

1mo ago

alhamdulillah sy empunya pos kat atas..hr ni sy repeat scan da nmpk bby dan heartbeat dia ..😍🥰

Mcm saya sis, clear blue tu 2-3 tu baru masuk 4-5 minggu. Saya gi scan mmg penebalan dinding rahim saja. Kena tunggu 2 minggu utk repeat scan tapi saya 6 minggu rasa sakit2 belah kanan, proceed tvs scan nampak dah kantung

2mo ago

inshaAllah sis, saya doakan sis & kandungan sihat & kuat 🤲🏻

sis brp minggu ?? saya 6weeks scan kat klinik pun belum nampak kantung .. nanti sebulan repeat scan .. malas nak repeat lagi 2 minggu ,, sebab kalau tak nampak jugak jadi overthinking ..

2mo ago

Jangan risau sis, saya pon 3 kali tvs xnampak. Lates tvs baru nampak kantung. Tp doc xpuas hati so dia suh repeat b hcg. Kita doa yg baik2 k

saya pun mcm tu, scan 7w baru nmpak kantung dan heartbeat .. kalau ectopic akan bleeding dan sakit smpai ke pinggang

sebaiknya tggu 2 weeks tuk sahkan