scan kantung tidak nampak

Hai, sy pregnant 5w, smlm scan kat perut x nmpk kantung & tvs bawah pn x nmpk.. Doc amik darah hcg, result darah menunjukkn tinggi beta hcg... normal ke tvs bawah pn still x nmpk? #1sttimemom #after13years

11 Balas

Pd pengalaman sy, mcmtu juga sy.. lebih kurg 5-6 weeks sy scan sbb excited tgok upt dua line. Tp pergi klinik scan nampak kantung shj.. tvs bawah pun masih kosong. Lepas beberapa minggu alhamdulillah nampak dh 😀 insha Allah semoga yg baik2 buat kita🥰🥰 skrg sy dh 33 weeks.

Hi sis.. Same la sy buat clear blue pregnant 1-2w.. Scan perut xnmpk.. tvs xnmpk.. buat hcg bacaan 78.. baru pregnant dlm 3-4w cmtu.. Awal lg sebabtu scan xnmpk pape.. Kena scan 2D at 8w nnti..

2y ago

Da gugur time 6w haritu.. Tiba2 bleeding

sy 8 week nmpk kantung saja juga, doc suruh repeat scan 2 minggu lagi, alhamdulillah, siap nmpk tgn & kaki msa week 10, skrg dh 33 week

sama macam sy..scan perut pun tak nampak..tgk dari bawah pun tak nampak jugak..tp dr kata confirm pregnant sbb rahim dah menembal..

1y ago

positif..tp sbb masa tu masih baru..jd mcm was..siap tnya dr lagi ada kemungkinan tak upt tu salah..dr cakap tak mungkin la sbb dia tgk rahim sy dah menembal kan..lepas tu masa 7 minggu pergi bukak buku pink dr scan dah nampak dah..

Klu period irregular is normal sbb susah nk tahu when the ovulation phase. Kena tunggu beberapa weeks baru blh nmpk.

2y ago

Aamin.. Moga yg baik2 shj utk sis ☺️

awal lagi la tu, kadang lambat . tambah² kalau period tak normal. nanti tggu 8 atau 9 week, scan lagi sekali

Sama dgn kes sy. Dah nak msuk 6w baru nampak kantung. 7w nampak janin dgn heartbeat.

ye sis tak nmpk lagi sbb kecil 10 week dah ada bentuk 😍 sabar ye sis

2y ago

tq.. Doakan sy..😊

hi nak Tanya minggu berapa dapat nampak ye

sis tunggu 10week baru scan lain..