Ya Allah seksanya buasir waktu 35w ni. Risau sgt nak meneran bersalin nnti.. Ubat apa yg ok

Aritu masa cek kk saya ada mengadu ada buasir, doc cuma kasi 2 supp je brand Anucare.. pkai 2 hari abis dah belum sempat kecut habis dah sembelit balik.. Seksa nk membuang mcm x nak keluar je poopoo. Kalau keluar pun lps nya jadi sakit.. Buasir mcm beso biji guli tu.. Darah xde.. Nak teran lebih² takut terberanak plak.. Selama ni x pernah kene sembelit sehari tu mmg senang nk membuang 2-3kali.. Dah hujung² pregnancy boleh plak sembelit. Doc kata sbb tekanan baby dkt bwh.. Ada tips x bg cepat sembuh, risau makin besar keluar waktu meneran nnti. Takut sakit kene gunting/jahit bwh tu + buasir.. X dpt bygkan berganda² sakit.. Help 😭

7 Balas

Saya pun pernah alami sakit hanya allah ja tahu,doktor cuma bagi ubat mkn itu pun xjadi apa,saya beli ubat cream kat farmasi sapu alhamdulilah semakin kecut sakit pun xde dah