Buasir waktu pregnant, apa ubatnya?

Ada x ubat buasir yg sesuai yg bole org pregnant guna? Nk g kk ahad nnti baru bukak.. igt nk cri dkt farmasi dlu.. nk ke klinik swasta belum gaji. Sakit x selesa da ni.. besar mcm guli.. susah nk membuang 2,3 harini.. Risau kene buasir dah hujung2 pregnant ni.. Share la ubat berkesan yg boleh kecutkan dan kurangkan sakit.. Lps tu mkn apa kene elakan..? Kene mkn bubur je ke? Nak lawas mkn apa? Prune dgn air yogurt bole? Maaf sayur hijau mmg saya x mkn dr kecik.. X pernah kene mcm ni sebelum ni, waktu pregnant ni boleh plak kene..

1 Balas

makan byk buah2 and minum byk air. tp kurgkan pisang sbb pisang boleh buat buasir. kurgkan kopi. pergi je farmasi cakap nk ubt buasir.