hi mommy

apa tanda tanda miscarriage eh mommy? risau pula

7 Balas

Saya ada treated miscarige hematoma.. ..dri awal kndungan. .masa lagi kntong. .saya ada kluar darah. ..skit perut tu ada tapi skejap saja. ..kluar darah saja xda sisa2. ...skrg saya dh mengadung 4 bln. ...dari awal bln smpy skrg saya kluar darah smpai 3 pad. . Bila saya ada kluar darah bln sterusnya mmg byk. ..mmg mcm air. . Kluar sndrik. ..wlupun saya tak da buat bnda berat2. .lelah apa smua. ..kluar sndri ....tgah beebeli btg kat supermaket.. .pusing2. .tiba2 rasa skut perut.. Tpi tak kuat. ..anggaran dlm 2 je skit nya. ...tiba2 darah mengalir2 smakin byk. ...pegi hospital scan. Tgok ada bekuk darah sblh kntong. ..lebihan yg lma pun blm abis kluar timbul pulak yg baru darah sbesa 4 kli 3. .hmpir mahu besa bby saya. Bby saya 6. ..jd doktor bg ubat kuatkn rahim ...supaya boleh kurangkn darah mengalir beterusan. ..doktor nak pastikn darah coklat tu kluar bia smpai habis. ... Slgi ada darah beku tu. .slgi tu lah ada pendarahan. ..

5y ago

amin😇

pengalaman sy masa sy miscarriage 9minggu de coklat2 di slua dlm sy..tp sy fikir mayb xde ape2..selang smggu ade klua drh skli lendir..sy pergi hospital..doc ckp xde ape2..sbb scan baby msh ade dan ok..bila blik rumah esk nye msh ade drh klua..dn strusnye smpi hari ke3..mase hari ke3 tu sakit perut sgt2 mcm senggugut..tp lg sakit menucuk2..sy terus pergi hospital..doc suruh buat urine..masa sy nk buang air kecil tu sy dpt rse mcm xde harapan..terus sy nk buang air kecil klua laa skli seketul drh sebesar tapak tgn.. sy terus mengis😭 dan sy letak dlm bag plastik..sy terus tnjuk ke doc..dan doc trus bawa sy ke emergency dan scan..doc sah kn sy miscarriage.. dan doc cuci sahaja sbb drh dh kluar habis.. so nasihat sy jika ade tompakn coklat@darah sila pergi ke hospital terus.. alhamdulillah dbri kesemptan lg untuk preggy. doakn smuanya dprmudahkn..😇😊

5y ago

haniza..sdeh kn..hnya yg mngalami je tw sdehnye kte.. tp xpe allah dh atur cntik buat kte smua.. cme usaha&tawakal..alhamdulillah allah beri skli lg pluang..syukur sg2..kte dh de ank syurga yg mnnti kte..in shaa Allah... pe2pn tahniah sis..take care ye..smoga kli ni baby n momy sht hingga lahir kelak.. dan dprmudhkn urusan kte..aamiin..ya robbal alamin.. ❤🌹

Tanda paling ketara bila hilang simptom pregnant spt org lain kebanyakkan ade morning sickness / night sickness tapi saya langsung takde. Loya muntah semua takde at the end spotting seminggu & keguguran.

5y ago

Tuu laa kann.. macam bestnyaa bilaa tngokk orngg pregnant.. tapii xda alahann.. 😂

Saya sakit pinggang.. sakit sangat2.. lepas tuu tiba2 turun darah..bila p klink scan2 kandungan kosong ☹️☹️ .. terus kena p hospital cuci.. Alhamdulillah sekrg pregnant no 2 dah 5 bulan 😊

5y ago

Sis keguguran kandungan dah berapa weeks?

Sy skt pinggang sgt2. Then turun darah. Bila start turun drh. Semua simptom preggy trus hilang. Perut Start cramp on n off .

Bleeding, simptom pregnent dah kurang, rase mcm sengugut..kalau ada bleeding cepat2 pg klinik

5y ago

Mase keluar coklat kbtulan hari buat buku pink..dh ckp kt misi die ckp normal xde ape..smggu lpas tu gugur..sekarng sy preggy lagi dah 9w, mse 6 week hrtu ade keluar coklat 2 mggu jugak tmpoh die, sy pg klinik swasta die bg ubat kuat rahim..alhamdulillah sekarang dah ok..

Salah 1 tanda awal..bleeding berterusan

5y ago

tp suami degil xnk bwk klinik.. mcm mn... rs penat sgt dh ni...