Masih Tiada Tanda (39w)

Hi Mommy, nak tanya.. ada tak mommy kat sini berpengalaman tiada turun tanda cuma perut mengeras je selang 20min, tapi dah ada bukaan? #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

Saya pulak haritu ada lendir campur darah, malam tu ada sakit macam contraction. Pergi admit hosp tapi masih close so dorang suruh balik. Sampai sekarang xde contraction dah, perut keras biasa2 and baby masih aktif.. padahal dah masuk 39w 😅 hari2 pujuk baby suruh keluar cepat huhu🤭 harap2 x overdue la..

Saya bersalin 20/5. Takde turun tanda lgsung. tapi contraction pkul 5 pagi. kurang dri 5 minit skli. Pkul 7 pegi hspital dah ada 3-4 cm bukaan. tolak ke LR. pkul 9 pagi dah bersalin. Anak kedua

sy smnggu sblm bersalin perut mngeras xde tande lngsung o sakit..masuk 36 week mengeras makin kerap n lama..nk2 wktu mlm.cek ve 4cm x sedar..

Sama lah saya pun, first pregnancy skrg ni. 39 weeks, takda tanda bersalin lagi. Confused jugak kadang kadang 😩

2y ago

Sama 🥲

sebaiknya sis pergi hospital...takut ape2 jadi kt bby..sebb mungkin itupun tanda2 nk berslin dh sis

Xpasti. Tp klu kerap (5-10 minit) + sakit pinggang senggugut baru suspect ada bukaan.

Sy perut mengeras ja sma contraction tipu2 jer lgy skrg nak 39week

2y ago

Amiin