jerawat!!!

Apa skin care yg elok diguna masa pregnant ni?bole share sikit? Muka dh teruk sangat ni macam kertas pasir. Jerawat, jeragat, parut hitam ??

41 Balas

Boleh try guna Cosrx Acne Patch utk reda jerawat Sis. Sgt bagus, cepat hilang dlm masa sehari dh kecut, xbahaya dan lebih mesra utk ibu mengandung 😊. Utk skincare sy x berani suggest. Lain org lain jenis kulit. Tp saya pakai brand Dear Klairs dr dulu lg, lebih selamat utk ibu mengandung sbb pembikinan nya utk org kulit sensitif jd tiada bahan berbahaya. 90% natural. Boleh cek bahan dia kat website http://www.cosdna.com/ Tekan toner Klairs 😊 Utk moisturiser pula saya guna Aloe Vera jenama Benton sbb Benton punya lebih jernih dan kurang sticky berbanding brand yg lain..

4y ago

Cosrx acne tu beli kt mna, Watson ada ke

Hi slm.. Maaf mnganggu.. Sy imah dri beauty consultants mary kay company.. Sis mempunyai mslh jerawat, jeragat, kulit muka kering / berminyak, kusam, bawah mata ada bengkak/ hitam, pori? Imah sedia membantu sis untuk mendapatkan kulit yg sihat & cantik.. Untuk pengetahuan sis, yg bestnya, sis dpt menggunakan scan analyzer ( scan muka) secara live dan percuma untuk mengetahui mslh kulit muka sis & juga dpt mengetahui produk apa yg serasi dgn sis di mary kay.. Kalau berminat / nk tahu lebih lanjut lg.. Bolehlah wsap imah 0149554118... TQ

Mula2 1st trimester dulu saya berjerawat juga utk sebulan. Beso2 lagi tu so saya tanya kat doktor apa skin care yg ibu mengandung boleh guna sebab saya ada baca sesetgh skin care kandungan dia x sesuai utk ibu2 mengandung. Doktor sarankan saya guna gel aloe vera. Saya borong skincare based on aloe vera kat watson lepas balik dari jmpa doktor saya tu. Sgt serasi dgn kulit muka saya. Xda jerawat lsg muka mulus jer

masa awal pregnant sy stop pakai skincare. muka sy naik jrwat pasir kat dahi banyak dan kusam. Alhamdulillah skarang da masuk 5bln muka sy da ok, dan sy pakai pencuci muka safi rania gold, serum, dan night cream safi rania gold. Alhamdulillah muka semakin okey dan anjal aje. suka tengok hehe ❤️❤️

Sy pakai skincare Mary kay botanical set. Ada la naik sikit sikit jugak jerwt , sy konsisten je pakai sbb sy yakin ia selamat dipakai masa mngandung. Alhmdulillah okay daaaa muka sy skrg. Sy pakai cleanser, toner, pelempab n scrub botanical hehe

5y ago

saya nak cari mary kay consultant skin terukkk dah 16weeks ni .. saya tahu mary kay good pernah pakai dulu .

sy pn sama sis..muka tngh jerawat,jeragat,muka jd hitam..sbr je mmpu skrng ni nnt dh brnk hlng la tu...ay guna cataphil je skrng ni x guna pncuci muka pn..sb jns kulit sy snsitif makin guna pncuci dia makin mnjd 😖😖 nk tngk crmin pn xnak

5y ago

kann...sbr je dulu org ckp SERI muka kta bby yg amik 🤭🤭

Cr skincare yg bebas bhn kimia. Mkn zinc utk jerawat. Vit c. Perubahan hormon semasa pregnt. Jgn lp pkai toner. Moisturizer. Sunblock. Serum. Night cream. Try konsisten. Jg mkn. Bykkn minum air. Susu. Buah n sayur. Kurgkn mkn aym

4y ago

Skincare apa bebas bahan kimia tu? Air pun kimia kak. Kalau u cakap bahan kimia berbahaya tu baru betul.

Better jgn pakai apa2 skincare sis sbb boleh effect kat bby.. Kulit muka memang jdi sensitive mse pregnant, biar kn je sis.. Lebih baik muka kita jdi mcm bini shrek dripada apa2 kat bby, good luck sis 💕

5y ago

Sama2 sis 💕

sy tk pakai ap3..sb mse awl ngdung jrwat terukkkkkkkk 1 suka..pdhal sblm ngdung tkd jrwat pun..tp alhmdulillah...dh msuk 8 ni die kurag...n beransur ilang sndiri..sy just pakai safi gamat aje..

Hormon pregnant tu. Saya macam tu jugak. Naik jerawat besar2 lagi tu, dengan berparut. Lepas tu pakai pencuci muka brand Simple je beli dekat watson. Tak ada pun pakai serum ke apa. Elok dah muka

5y ago

Memang kena sabar. Kadang pakai macam macam pun, tak jalan jugak. Redha je masa pregnant ni 😅