jerawat!!!

Apa skin care yg elok diguna masa pregnant ni?bole share sikit? Muka dh teruk sangat ni macam kertas pasir. Jerawat, jeragat, parut hitam ??

41 Balas

Sya dr sblum pregnt guna pencuci muka safi gamat dan scrub Avon jer..baru2 ni sya naik jerawat,mybe tak cuci bersih..mlm2 sya sapu Vaseline..2 kali sapu vaseline,jerawat jdi kecut.

Saya pon sama..pernah post kt sini dulu tnya..last2 sy pakai set wardah..pencuci and serum..mmg betul2 serasi ngn sy..licin terus muka n tak kusam lgsg muka..skrg sy 39weeks.

jgn pakai ape2 dulu sis..skrg hormon sis tgh prgnnt mmg mcm tu kulit akn kering,jrwat pasir...tpi jgn risau jrwat pasir tu mkin hri mkin ilang...cuci muka sprti biase jerr...

5y ago

Cuci muka dgn air pn pedih 😅😅

Pakai jafra bun.. Skincarenya beda2 sesuai jenis kulit.. Jdi gak 1 produk untuk semua jenis kulit.. Dan pastinya aman untuk bumil dan busui.. Wa ya bun 089689123506

Normal saya rasa klu jerawat time pregnant, muka pun berminyakan, saya pun gitu tapi risau nk pakai apa-ii, org kata lepas bersalin muka akan okay..

5y ago

Muka sy tak berminyak dia jadi gatal, kering sangat & burning macam sunburn yg teruk. Itu la doc pun ckp akan ok sbb skrg ni hormon imbalance

Sy start bulan prtama tau pregnant terus stop pkai apa2 krim d muka, jerawat pasir byk kt dahi, tapi i biarkan je, skg dah flawless masuk 6 bulan ni

5y ago

Ye ke.. Skrg pn dh okay sikit sy pakai baby oil je..

try hydro e gel najlaa.. tiap mlm saya pakai time pregnant..xda bahan merbahaya.. yg bestnya sejuk ja muka.. esok pgi bgun muka toing2..hehe

Ada setengah org mmg faktor hormon time pregnant. Sy time ank 1st gitu la juga smpai la bersalin. Elok lps bersalin, flawless terus muka 😅😅

5y ago

Ye la fikirkn balik pkai pe pn xguna sbb hormon..

spnjg preg sy xpakai ap2 skincare lgsungg, sy biar kan jee muka mcm tu, stgh org cakap, pebawakan budak mmg akn jd mcmni

5y ago

Ok then thankyou ❤

Hai sis boleh try Meeracle ianya dijamin selamat Lulus Kkm menggunakan bahan semulajdi.kalau nak boleh pm saya 0189759400

5y ago

Thanks 😊😊