baby no heartbeat

hi, can anyone share ur experience? I pnya kiraan sdiri dh 11w lbh..nk dekt 12w..tp scan klinik bru 7w lbh..doc kata sb hormon inbalance, period xregular so kiraan umur baby akn lari.. now bru balik scan baby, doc said no heartbeat....n doc jelaskn kebrgkalian2 yg sllunya tejadi..n paling remuk, doc said mgkin bby dh xde :'( blh share pengalamn? msih ada harpan kah?

1 Balas

Kalau sy, sy akan depend pada scan. Sbb scan, doktor tu ikot ukuran baby & rahim semua untuk tentukan usia baby. Kalau betul baru 7 weeks lebih, normal sis kalau masih takde degupan jantung. Ada yg da boleh dengar, ada yg belum. Selalunye doktor swasta akan suruh repeat scan lps 2 minggu. Atau sis boleh try tvs scan. Tvs scan lebih detail. Jgn risau sis, fikir yg baik2 In Shaa Allah yg baik2 akan dtg. Semoga baby sis selamat dan sihat ☺

5y ago

tq for ur response..sgt risau..dan dah balik nanges since balik klinik td..memg doc ckp mintk dtg lg after 2w..sb mcm kecik..tp rasa mcm dh lama sgt tau dh prgnnt ni..dh nk masuk 3bulan tau..tu yg rasa debar dia lain mcm sgn result ni..sgt mengharap.in sya Allah akn trus doa pd DIA..tq 💗